Olimpijske igre

Svečani dočeci u Banjaluci i Bileći: RS slavi olimpijce

Svečani dočeci u Banjaluci i Bileći: RS slavi olimpijce
Svečani dočeci u Banjaluci i Bileći: RS slavi olimpijce

Pjesmom, porukama podrške i bakljama olimpijce, košarkašicu Srbije Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala dočekali su navijači i građani Banjaluke na sportskim terenima Studentskog centra "Nikola Tesla" u subotu, dok je u Bileći odbojkašicu Tijanu Bošković dočekalo nekoliko hiljada ljudi.

Banjaluka je tokom cijelih OI bodrila svoje sportiste na OI, a ni po njihovom povratku iz Rija nije prestala. Nakon prijema kod predsjednika RS u petak i šetnje ulicama Banjaluke, Čađo i Čeprkalo bili su glavne zvijezde skromnijeg, ali ništa manje veselog dočeka koji su im priredili rodbina, prijatelji, drugovi, kolege iz kubova, saigrači, sportisti i građani grada na Vrbasu.

Košarkašica, koja je jedno vrijeme nosila dres banjalučkog Mladog Krajišnika, a koja je dio života provelu u gradu na Vrbasu, sa OI se vratila sa bronzom oko vrata, a i ovaj put je istakla da je snagu crpila iz ogromne podrške navijača.

"Vaša podrška mi je mnogo značila i hvala vam na tome. Hvala svima koji su bili uz nas tokom Igara", kazala je Čađo, koja je baš kao i sedamnaestogodišnji Čeprkalo, bila u subotu zatrpana zahtjevima za autogram i zajedničku fotografiju.

Tijana Bošković je u rodnu Bileću donijela srebro osvojeno sa odbojkašicama Srbije, a u petak naveče dočekali su je torta, šampanjac, vatromet i skandiranje: "Tijana, volimo te", "Ti si naše zlato" iz nekoliko hiljada grla.

Nakon prijema ona je zahvalila što su je bodrili dok je igrala na turniru OI, kao i na nezaboravnom dočeku i ovoj večeri koja, kako je rekla, nema cijenu.

"I u Beogradu je bio veličanstven doček, ali za mene je dobrodošlica u mom gradu, od mojih sugrađana, nešto što zlata vrijedi i nešto najljepše što sam mogla da očekujem", istakla je devetnaestogodišnja odbojkašica i velikom broju okupljene djece i omladine poručila da se bave sportom i da budu uporni te da rezultati neće izostati. Boškovićeva će ostati upisana kao prva sportistkinja koja je u Bileću donijela olimpijsku medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije