Olimpijske igre

Zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2017. stigla u BiH

Zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2017. stigla u BiH
Zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2017. stigla u BiH

Manifestacija "U susret EYOF-u 2017", na kojoj će biti promovisana zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, biće održana u petak u organizaciju Ive Komšića, gradonačelnika Sarajeva, i Nenada Samardžije, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Dva grada, zajedničkim snagama, biće domaćini zimskog EYOF-a 2017. godine, a riječ je o najvećem sportskom događaju u našoj zemlji od Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu.

Zastava EYOF-a, koja je danas u Gradskoj upravi grada Sarajeva predstavljena medijima, u petak će proći kroz gradove domaćine, a događaju će moći prisustvovati svi zainteresovani građani. Planirano je da zastava krene od Administrativnog centra Istočnog Sarajeva, oko 10 sati, odakle će autobusom otići do Pala, a zatim se spustiti u Sarajevo. Ispred katedrale srca Isusova, oko 14 sati, predviđeno je druženje sa građanima, a zatim zastava kreće put krajnje destinacije Olimpijske dvorane "Huan Antonio Samaran". Tu će je dočekati mladi hokejaši i klizači, koji će izvesti simobiličan performans.

"Ovo je projekat iza kojeg su stali svi nivoi vlasti u BiH. Biće to lijepa prilika da pokažemo sve naše raspoložive resurse, prije svega one koje imaju olimpijske planine Jahorina, Bjelašnica, Igrman i Trebević. Ujedno ljudima koji već godinama ulažu u naše turističke kapacitete omogućićemo da predstave našu zemlju u najljepšem svjetlu", rekao je Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Njegov kolega iz Sarajeva istakao je kako je veoma važno da svi građani zajedno sa mladim sportistima dožive radost olimpijskog nadmetanja koje se održava pod geslom "Mir, prijateljstvo i pošteno takmičenje".

"Mladi sportisti se raduju takmičenju, a koliko god imaju želju za uspjehom, toliko nemaju zavisti. Njihove najveće vrijednosti su solidarnost i podrška. Oni zajedno proslavljaju uspjeh svakog od njih pojedinačno i to je zaista jedan prekrasan doživljaj. U tom pravcu treba da afirmiramo našu regiju - na vrijednostima mira, prijateljstva, poštenog nadmetanja i solidarnosti", rekao je Komšić.

Na Zimskom evropskom omladinskom olimpijskom festivalu 2017. u našoj zemlji trebalo bi da učestvuje oko 1.500 sportista iz 47 država svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije