Ostali sportovi

Banjaluka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva

Banjaluka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva
Banjaluka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva

BANJALUKA - U Banjaluci će u avgustu biti održano Svjetsko padobransko prvenstvo, potvrđeno je iz Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske.

"Svjetska vazduhoplovna federacija /FAI/, posredstvom Međunarodne padobranske komisije /IPC/, čija se konferencija održava u Beču od 28. januara, potvrdila je da će u Banjaluci u avgustu biti organizovano Svjetsko padobransko prvenstvo", navodi se u saopštenju Vazduhoplovnog saveza.

U saopštenju se ističe da će Svjetsko padobransko prvenstvo "Banjaluka 2014" biti najveći sportski događaj od nastanka Srpske i izvanredna prilika za promociju Banjaluke i Republike Srpske.

"Nakon problema sa Padobranskim klubom Banjaluka, nadležni organi Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske su donijeli odluku da će u organizaciji takmičenja učestvovati svi aeroklubovi iz Republike Srpske, što garantuje uspješnu organizaciju", ističe se u saopštenju.

Na konferenciji u Beču su interese aeroklubova iz Republike Srpske zastupali predsjednik Vazduhoplovnog saveza BiH Duško Grmuša, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske Ranko Seferović i delegat Vazduhoplovnog saveza BiH u Međunarodnoj padoranskoj komisiji Vladan Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije