Ostali sportovi

"Boriku" u čast poštanska marka

 "Boriku" u čast poštanska marka
"Boriku" u čast poštanska marka

Javna ustanova Sportski centar "Borik" ove godine obilježava jubilej, 40 godina postojanja i rada, a u petak je u banjalučkom hramu sporta održano "Veče sa sportistima" na kojem je promovisana poštanska marka u njegovu čast.

 U ovom sportskom zdanju, koje je izgrađeno 24. septembra 1972. godine, stasali su i banjalučki sportisti koji su ostali upisani zlatnim slovima u istoriju sporta bivše Jugoslavije, poput zlatnih rukometaša, legendarnog boksera Marjana Beneša i mnogih drugih.

"Nadam se da će ubrzo doći vrijeme da udarimo temelje jednog većeg i komfornijeg sportskog objekta, ali 'Borik' će uvijek biti prvi u našim srcima", rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Na "Večeri za sportiste", koja je okupila veliki broj sportista, sportskih radnika i ljudi iz javnog života Banjaluke, dodijeljena su priznanja zaslužnim sportistima i sportskim radnicima koji su u protekle četiri decenije bili simbol Banjaluke. Posthumna priznanja dobili su: Sredoja Zekanović, Radovan Bisić, Momo Golić, Limun Papić, Milan Tošić i Aleksandar Ravlić, a plakete su uručene i Josipi Popović, Sandi Vuković, Radi Unčaninu, Draganu Vukoviću, Mirku Jokiću, Dragi Karaliću, Branku Jankoviću, Mladenu Ludvigu, Draganu Bataru, Miri Bjeliću, Đorđu Paštaru, Brani Čovičkoviću i Savjetu za sport grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije