Ostali sportovi

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere
Foto: N.N. | “Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

Jedna od najtitularnijih odbojkašica u BiH, Žana Dragutinović (28) iz Brčkog razmišlja o prekidu karijere.

Dojučerašnja reprezentativka BiH i odbojkašica francuskog Ramonsa u kojem je provela dvije sezone, a koja je slavu stekla u brčanskom Jedinstvu krajem prošle i početkom ove sezone je povrijedila rame, a i ranije se susretala sa teškim povredama (prije četiri godine imala je povredu prednjih ukrštenih ligamenata, koja je zahtijevala operaciju). 

„Što se tiče inostrane karijere tu je definitvno kraj. Zeznula sam rame i rečeno mi je da moram na operacija, no nisam pristala. Rame mi bukvalno ispada pri udarcu i baš sam se napatila čitave sezone“, kaže za Nezavisne Dragutinovićeva. 

Pojavile su se informacija da bi se mogla vratiti na bh. parkete, ali to definitvno neće biti u obimu kao što je radila tokom cijele karijere. 

„Spoiminje se da se vraćem u BiH. Imam nekih ponuda, ali sve ću vidjeti kad se vratim kući. Ali nešto ozbiljnije da igram odbojku, definitivno ne“, poručila je Žana. 

Žana je 2022. godine nakon više od decenije napustila ekipu Bimal Jedinstva. Nakon što je u omladinskim kategorijama podigla skoro sve pehare, od 2012. godine je prešla u prvi tim, s kojim je svake godine do odlaska osvajala zlatne medalje u bh. prvenstvu. Sve do prošle godine Brčanke su bile vladarke bh. odbojke kada im je niz prekinula ekipa Gacka. Osvojile su 15 puta šampionsku titula, a većinu je upravo ugrabila i trofejna Žana koja je bila dugogodišnji kapiten “brčanskih princeza“. 

Od Žane se oprostio i njen posljednji klub Ramons koji joj je poželio sve najbolje u budućnosti. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije