Ostali sportovi

Delić zakazao borbu za WBO titulu prvaka Evrope s Arslanom

Delić zakazao borbu za WBO titulu prvaka Evrope s Arslanom
Foto: Ilustracija | Delić zakazao borbu za WBO titulu prvaka Evrope s Arslanom

Banjalučki bokser Goran Delić dogovorio je meč sa njemačkim bokserom turskog porijekla Firatom Arslanom za titulu prvaka Evrope u WBO verziji, koji će se održati 15. jula u Gepingenu.

Osim toga, Delić će s Arslanom imati i revanš koji bi trebalo da se održi do kraja godine. Delić u dosadašnjoj karijeri ima 31 pobjedu i jedan poraz, dok je Arslan na bilansu od 39 pobjeda, osam poraza i dvije neriješene borbe. Delić ističe kako između njega i protivnika nema puno nepoznanica.

"Arslanu sam svojevremeno bio sparing partner, riječ je o sjajnom bokseru koji je pobjeđivao i kvalitetnije protivnike od sebe. Uvijek je odlično pripremljen, mečeve dobija na snagu, izdržljivost i kondiciju, dok je tehnički dosta nepotkovan. U odličnoj je formi, posljednjih pet mečeva je lako dobio. Velika je čast boksovati s njim, neću davati prognoze jer u boksu znaju da odluče sekunda i stotinka, ali idem kao i uvijek na pobjedu", kazao je Delić.

Delić je u martu osvojio titulu prvaka Evrope u WBC verziji koja je ranije bila u vlasništvu Arslana, ali je nije na vrijeme branio. Delićeva titula nije ulog u ovom meču, ali će pobjednik vjerovatno postati prvi izazivač svjetskom prvaku Oleksandru Usiku. Delić počinje pripreme za meč.

"Imam 30 dana za pripremu meča od 12 rundi, što je apsolutno malo, ali šta je - tu je. Ovu priliku i pored toga nisam htio da odbijem. Jedan dio priprema odradiću u Banjaluci sa trenerima Draženkom Ninićem, Duškom Zorićem i Nenadom Jovićem, dok ću posljednje dvije nedjelje raditi u Njemačkoj", kazao je Delić.

Kaže da prati koliko stigne Regionalnu ligu u kojoj nastupa i njegov nekadašnji klub Slavija, koja je u dosadašnjoj sezoni ostvarila jednu pobjedu i tri poraza.

"Takmičenje je dobra stvar, dobro je da bokseri steknu iskustvo i afirmišu se i, ako bog da, nakon toga 'zakače' neku medalju na međunarodnim takmičenjima. Dobro bi bilo da klubovi iz Republike Srpske imaju kostur ekipe što više domaćih boksera. U Slaviji su, recimo, većina boksera stranci", zaključio je Kovačević.

Talenti Josipović, Poletan, Ponorac

Delić smatra da u Banjaluci trenutno ima talentovanih boksera.

"Ima tu momaka koji obećavaju, kao što su Simo Josipović, Sandro Poletan i Nemanja Ponorac, a sigurno je da ih ima i u Slaviji. Pogotovo mi se sviđa Josipović, koji je u zadnje vrijeme osvajao turnire. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije