Ostali sportovi

De­se­ta bi­ci­klis­ti­čka trka "Ba­nja­lu­ka - Beo­grad"

De­se­ta bi­ci­klis­ti­čka trka "Ba­nja­lu­ka - Beo­grad"
De­se­ta bi­ci­klis­ti­čka trka "Ba­nja­lu­ka - Beo­grad"

De­se­ta me­đu­na­ro­dna bi­ci­klis­ti­čka trka "Beo­grad - Ba­nja­lu­ka" do­bi­la je po­dršku in­sti­tu­ci­ja BiH i Re­pu­bli­ke Srpske u Srbi­ji.

Sas­ta­nak Vla­di­mi­ra Ku­va­lje, di­re­kto­ra tra­di­ci­onal­ne trke, s La­za­rom Mir­ki­ćem, am­ba­sa­do­rom Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne u Srbi­ji, i Mla­đe­nom Ci­co­vi­ćem, di­re­kto­rom Pred­sta­vniš­tva Re­pu­bli­ke Srpske u Srbi­ji, otvo­rio je no­va vra­ta je­dnom od naj­ve­ćih spor­tskih do­ga­đa­ja na ovim pros­to­ri­ma, sa­op­šte­no je iz Di­re­kci­je trke, ko­ja će bi­ti vo­že­na 23. i 24. apri­la.

Na­kon sas­tan­ka u Beo­gra­du is­ta­knu­to je da zva­ni­čna po­drška po­me­nu­tih in­sti­tu­ci­ja da­je le­gi­ti­mi­tet atri­bu­tu da se ra­di o ve­li­kom spor­tskom do­ga­đa­ju na Bal­ka­nu.

''Pri­ja­tno sam izna­na­đen tim što su i Ci­co­vić i Mir­kić po­zna­va­oci bi­ci­klis­ti­čkog spor­ta, da su upo­zna­ti s na­šim ra­dom iz ra­ni­jeg pe­ri­oda, te da je ova ma­ni­fes­ta­ci­ja i za njih po­dje­dna­ko va­žna u sfe­ra­ma nji­ho­vog ra­da kao i za nas", re­kao je Ku­va­lja i do­dao:

"Za­klju­či­li smo da do­ga­đaj ko­ji se odvi­ja u obje ze­mlje is­to­vre­me­no ima vi­šes­tru­ki zna­čaj i da ne­su­mnji­vo za­slu­žu­je paž­nju mno­gih in­sti­tu­ci­ja, a po­go­to­vo onih ko­ji dje­lu­ju na sli­čan na­čin. Nai­šli smo na ra­zu­mi­je­va­nje i po­tpu­nu po­dršku u obje in­sti­tu­ci­je, što nam je da­lo do­da­tni vje­tar u le­đa i do­kaz da smo ura­di­li i da ra­di­mo do­bar po­sao. Na­dam se da će sa­ra­dnja s na­šim in­sti­tu­ci­ja­ma po­put ove dvi­je bi­ti do­bra i da će du­go tra­ja­ti."

Ta­ko­đe, pot­vrđe­na je po­drška gra­do­va Ba­nja­lu­ka i Beo­grad, a oče­ku­je se da po­dršku da­ju i dru­gi gra­do­vi i op­šti­ne kroz ko­je će pro­ći bi­ci­klis­ti­čki ka­ra­van. Po­drška ove go­di­ne ni­je izos­ta­la iz Te­sli­ća, a oče­ku­je se pot­vrda Do­bo­ja i Bi­je­lji­ne, što bi upo­tpu­ni­lo nas­to­ja­nje or­ga­ni­za­to­ra trke da se ma­ksi­mal­no is­ko­ris­ti spor­tski i tu­ris­ti­čki po­ten­ci­jal me­dij­ski naj­pra­će­ni­jeg do­ga­đa­ja u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni.

Zna­čaj ove sa­ra­dnje je va­žan i u kon­tek­stu tu­ri­zma, a po­vo­dom na­jav­lje­nog ju­bi­le­ja, do­bi­ja na još ve­ćoj va­žnos­ti, jer će oku­pi­ti ve­li­ki broj in­ter­na­ci­onal­nih spor­tskih ra­dni­ka, pro­fe­si­onal­nih vo­za­ča i pro­fe­si­onal­nih bi­ci­klis­ti­čkih ti­mo­va, što će ne­su­mnji­vo do­pri­ni­je­ti pro­mo­ci­ji Re­pu­bli­ke Srpske u Evro­pi.

Trka će star­to­va­ti 23. apri­la u Beo­gra­du, a cilj prvog di­je­la je u Bi­je­lji­ni, oda­kle će bi­ci­klis­ti­čki ka­ra­van pre­se­li­ti u Te­slić, gdje će 24. apri­la ta­kmi­ča­ri kre­nu­ti put Ba­nja­lu­ke. Vo­zi­će pre­ko Do­bo­ja, Der­ven­te i Prnja­vo­ra.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije