Ostali sportovi

Englezi se raspisali o vatrenoj voditeljici iz Albanije

Englezi se raspisali o vatrenoj voditeljici iz Albanije
Foto: N.N. | Engleski se raspisali o vatrenoj voditeljici iz Albanije

Engleski „The Sun“ je predstavio voditeljicu Evu Murati koja osvjetljava ekrane u Albaniji.

Ova 28-godišnjakinja je uspješna glumica, voditeljica i model u svojoj zemljii. Englezi pišu da je Eva nešto kao kod njjih Laura Vuds, koja najavljuje utakmice Lige šampiona. 

Albanka je rođena u Elbasanu, a tečno govori italijanski, a najveće utakmice najavljuje Tring TV od 2017. godine. Ona je za ovo vrijeme izgradila ogromnu bazu obožavatelja na društvenim mrežama, može se pohvaliti sa skoro milion pratilaca na Instagramu.

Prije nego što je započela svoju karijeru u šoubiznisu, Eva je zapravo diplomirala pravo na Univerzitetu u Tirani. Svoju TV karijeru započela je sa samo 18 godina, koristeći svoje lingvističke vještine u albansko-italijanskom programu.

Nakon što je napravila prve korake u svijetu TV-a, Eva je odvojila vrijeme da se bavi glumom. Glumila je u nizu filmova i TV emisija, prije nego što se vratila voditeljskoj dužnosti. Bavila se i manekenstvom. Pozirala je u donjem rublju i kupaćim kostimima za talijanski brend odjeće “Yamamay“.

Međutim, njen glavni dnevni posao je rad na Ligi šampiona. Eva je nedavno predstavila izvještaj o pobjedi Pari Sen Žermena nad Barselonom i pobjedi Borusije Dortmund protiv Atletiko Madrida. U studiju joj se pridružila albanska bivša zvijezda Sandrlenda Lorik Cana, koji je sada stručnjak u svojoj domovini.

Eva je nedavno pozirala s legendarnim bivšim defanzivcem Fabiom Kanavarom, koji je bio počasni gost FS Albanije. Navija za Juventus, a na Instagramu je otkrila da voli da pjeva – i priznala da bi svoju strast prema muzici mogla da razvije i dalje. Za sada će, međutim, fanovi morati da je gledaju dok slušaju himnu Lige šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije