Rukomet

Banjalučanke bez premca

Banjalučanke bez premca
Banjalučanke bez premca

Rukometašice Borca su i ove sezone bez premca. "Osice" su nakon Kupa BiH osvojile šestu uzastopnu titulu u Premijer ligi, koju su ovjerile u subotu naveče trijumfom nad Knežopoljkom.

Banjalučanke su na svom terenu utakmicu posljednjeg, 22. kola, dobile rezultatom 43:24 (19:14) i sezonu završile sa 60 bodova, koliko ima i drugoplasirana Mira. U najneizvjesnijem šampionatu posljednjih nekoliko godina odlučio je međusobni skor Borca i Mire, koja je na polusezoni imala šest bodova više od banjalučkog tima. Tada je ekipu preuzeo trener Stojan Atlagić, koji je vjerovao da "osice" mogu da nadoknade razliku.

"Ne bih prihvatio ulogu trenera u tom momentu da nisam vjerovao. Bio je vruć krompir, ali to je izazov i to je ljepota sporta. Djevojke su mogle da dostignu razliku", rekao je Atlagić i dodao:

"Kratko sam s ekipom. Došao sam u klub koji je dosta sređen, koji je imao dobre rezultate, svoja pravila i nije bilo teško nastaviti stazama mog prethodinika Radeta Unčanina. Djevojke su ove godine pokazale da su dominantne u prvenstvu i Kupu BiH i cilj nam je da tako ostane dugi niz godina."

Veliki korak ka osvajanju titule Borac je napravio prošle sedmice, kada je pobijedio Zrinjski, koji je, takođe, bio kandidat za trofej, a ovjerio ju je u duelu sa Knežopoljkom. Najefikasnije u subotnjoj pobjedi bile su Armina Marić sa devet golova, te Klaudija Knezović, Dragana Kukić, Dragana Crnić i Branka Majstorović sa po pet. U Knežopoljki je 14 golova postigla Vedrana Mihaljević.

"Ove godine liga je bila mnogo zanimljivija nego prethodnih godina. Mi smo posljednjih šest godina prvakinje BiH, a pet puta smo osvajale Kup", rekla je Marijana Bogojević, kapiten Borca, kojoj je pehar predala Nada Tešanović, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, koja je ranije bila predsjednik Borca.

Sljedeći korak Borca je Kup EHF, koji bi trebalo da igra naredne sezone.

"Nastup i rezultat ne zavise samo od nas cura, već od Uprave, sponzora i finansija. Mi bismo voljele da igramo, jer je to važno iskustvo i nadam se da ćemo igrati evropsko takmičenje", rekla je Bogojevićeva, dok je Dragana Knežević, jedna od najboljih rukometašica BiH, dodala:

"Ako mislimo da postignemo zavidan rezultat u evropskom takmičenju, moramo dovesti dva ili tri pojačanja. S ovom ekipom to nije moguće. Ove sezone smo dosta oslabljeni i ovo je najslabija ekipa za osam godina, koliko sam ja u Borcu. Ali, sada je kolektiv u prvom planu, a cure koje su ranije ulazile s klupe sada su izbile u prvi plan i to je ono što je dobro."

U Kupu EHF će igrati i Mira, Zrinjski će kao finalista Kupa igrati u Kupu pobjednika kupova, a Ilidža i Ljubuški će igrati Čelendž kup. Premijer ligu će napustiti Knežopoljka i Hrasnica.

Rezultati 22. kola: Borac - Knežopoljka 43:24 (19:14), Katarina - Mira 18:27 (14:13), Ilidža - Hrasnica 40:20 (23:09), Lokomotiva - Živinice 40:37 (19:16), Goražde - Ljubuški 22:24 (10:13). Sinoć su igrali Jedinstvo - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije