Rukomet

Bez daha u nastavku

Bez daha u nastavku
Bez daha u nastavku

Rukometaši Borac M:tela osmi put su poraženi u SEHA ligi ove sezone. Bolji od Banjalučana ovoga puta bio je Nekse, koji je u Osijeku slavio sa 25:21.

Šampion BiH je odigrao veoma dobro u prvom poluvremenu, na odmor otišao s golom prednosti (11:10), ali u nastavku je serijom grešaka dozvolio protivniku da ostvari drugi trijumf. Promašili su "crveno-plavi" čak pet sedmeraca, tačnije Perica Lelić je odbranio četiri, a drugi golman hrvatskog kluba Martin Juzbašić jedan. Ratko Nikolić sa sedam, Milan Đukić i Marko Ćeranić sa po pet pogodaka bili su najefikasniji u redovima Borac M:tela, a solidan je bio i Stanko Abadžić sa 13 odbrana. Na drugoj strani, Josip Crnić je bio najboji kod domaćina sa pet golova, dok je golman Perica Lelić imao  14 uspješnih intervencija.

"Igrali smo bolje prvih 30 minuta. No, naš najveći problem je da nemamo dovoljno igrača u rotaciji. Zato smatram da je Nekse iskoristio naše slabosti. Uz to, nismo iskoristili pet sedmeraca i dosta zicera i to su razlozi poraza", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Milan Đukić, desno krilo Banjalučana, čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi:

"Bolje smo otvorili meč, imali smo vođstvo 8:5 u 18. minutu, a onda smo stali i pali. Nekse je to iskoristio i ja im čestitam, a mi moramo tražiti negdje drugo priliku za osvajanjem bodova."

Zdenko Kordi, strateg Neksea, čestitao je svojim igračima na pobjedi.

"Odigrali su moji momci odličnu utakmicu. Bili su na početku malo uspavani, ali razlozi su što smo prije nekoliko dana odigrali utakmicu u Zagrebu, pa su igrači bili malo prazni. Vidio sam to i tijekom tjedna na treninzima. Borac smatram odličnom momčadi, posebno imaju odličnu prvu sedmorku, ali iskoristili smo njihov umor u drugom poluvremenu", istakao je Kordi.

U drugoj utakmici subotnjeg programa SEHA lige Tatran Prešov je deklasiorao Radnički 43:28. Narednu utakmicu Borac igra 10. decembra protiv Meškov Bresta u "Boriku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije