Rukomet

Bojan Ljubišić: Sa puno emocija sam branio

Bojan Ljubišić: Sa puno emocija sam branio
Foto: N.N. | Bojan Ljubišić: Sa puno emocija sam branio

Sa puno emocija sam branio. Za mene je ovo nešto posebno. Bio sam u inostranstvu 12-13 godina, ali posebne su emocije kada se brani kod kuće. Na tribinama su mi supruga, dijete, kum, prijatelji, rekao je Bojan Ljubišić, golman Rukometnog kluba Borac M:tel i junak na putu do pehara Kupa BiH.

Banjalučani su u nedjelju pred svojim navijačima u "Boriku" savladali Bosna Centrotrans iz Visokog za šesti trofej u Kupu, a jedan od najzaslužnijih je popularni Hans, koji je 15 puta obranio šut rivala. Dan ranije u polufinalu protiv Zrinjskog 17 puta, pa ne čudi što čestitke stižu sa svih strana. Ipak, najdraže su one od najmilijih.

"Sin Danilo mi je prišao i rekao: 'Tata, pobijedio si.' Bio je oduševljen i srećan, a kada je on srećan, ja sam još srećniji", rekao je Ljubišić za "Nezavisne" i dodao:

"Kada sam nastupao za inostrane klubove, to sam više gledao kao na posao, i u Borcu su obrane moj posao, ali emocije su drugačije. Podrška porodice, prijatelja, komšija s tribina daje dodatnu energiju, istina, postoji i mali pritisak da budete još bolji. Zahvalio bih i publici na podršci, posebno u prelomnim momentima."

Kaže da trener Bojan Unčanin nije imao posebne savjete pred finale, ali da je pokušavao da smanji pritisak na igrače i da je u tome uspio.

Borac nije odbranio titulu u prvenstvu BiH, ali je pehar Kupa ponovo "crveno-plavi".

"Odigrali smo u dva dana dvije utakmice jakog tempa, nije bilo lako, ali uradili smo ono što smo planirali - osvojili smo Kup. Srećan sam zbog toga. Zasluženo smo slavili jer smo bili bolji i od Bosne i od Zrinjskog", rekao je Ljubišić i nastavio da komentariše sezonu:

"Sezona je bila naporna, stigao nas je i umor u završnici. Tokom cijele sezone smo imali problema sa povredama. Mislim da smo samo turnir u Doboju i prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde igrali kompletni. Dešavalo se da nas je 14 u timu, a da četvorica ne mogu da igraju. Ali, nikada nismo kukali, pomirili smo se s tim i nastavili da radimo i da se borimo."

Da li će tridesetsedmogodišnji Ljubišić naredne sezone u borbu za trofeje sa Borcem ili nekim drugim klubom, ostaje da se vidi.

"Iskreno, ne znam gdje ću braniti naredne sezone. Dobio sam neke ponude iz inostranstva, sa čelnicima Borca još nisam razgovarao o eventualnom nastavku saradnje, a sada prije svega želim da se odmorim jer je iza mene naporna sezona. Želim da vrijeme provedem s porodicom, a spremam se i za svadbu. Udaje se moja svastika Tanja Kekić, nekadašnja rukometašica Borca", rekao je Ljubišić.

Pioniri šampioni

Nedjelja je bila izuzetno uspješna za Borac. Seniori su osvajači Kupa BiH, pioniri su postali šampioni RS; a juniori su u oslabljenom sastavu zauzeli treće mjesto na završnom turniru Prvenstva RS. Posebno priznanje je pripalo Ognjenu Ostiću, koji je najbolji čuvar mreže u pionirskoj kategoriji u RS.

Priznanja najboljima

Najbolji igrač završnog turnira Kupa BiH je Adnan Harmandić iz Bosne, a dvije nagrade su otišle Borčevim igračima - Bojan Ljubišić je najbolji golman, a Dejan Unčanin najbolji strijelac sa 11 golova. Finalni turnir je bio poseban i za delegata Dragana Semiza, koji se nakon 40 godina oprostio od aktivnog rada u rukometu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije