Rukomet

Bojinović se oprostio od Monpeljea: U penziju s ordenom i hrpom trofeja

Bojinović se oprostio od Monpeljea: U penziju s ordenom i hrpom trofeja
Bojinović se oprostio od Monpeljea: U penziju s ordenom i hrpom trofeja

Banjalučki rukometaš Mladen Bojinović na veličanstven način oprostio se od Monpeljea, francuskog kluba, čiji član je bio punih 10 godina i u čijem dresu je osvojio čak 27 trofeja.

Harizmatični Bakero povjerio se "Nezavisnim novinama" i priznao da je rastanak bio težak, ali da s juga Francuske odlazi ponosan što je cijelu deceniju igrao za tako veliki klub.

"Ne mogu da vam opišem kako se osjećam. Oproštajnu utakmicu s Kretejom pamtiću dok sam živ. Dvorana je bila dupke puna, a svi navijači su nosili bijele majice s mojim likom, brojem 77 i natpisom 'Dugi, volimo te'. To je trebalo doživjeti, osjetiti... Vođa navijača cijelu utakmicu je preplakao... Ne znam šta da kažem, hvala svima koji su ovih deset godina bili uz mene. Dobio sam i orden, tako da sam sada počasni građanin Monpeljea. Ponosan sam na to i na sve godine provedene u ovom klubu i gradu", rekao je 35-godišnji Bojinović, jedan od najboljih i najtrofejnijih banjalučkih rukometaša svih vremena.

NN: Da li je bilo suza na oproštaju?

BOJINOVIĆ: Uh, bilo mi je zaista teško, ali nisam plakao. Ipak sam ja ljuti Krajišnik, a oni ne plaču... Moja supruga Ivana i bliski prijatelji su napravili poseban štimung u VIP loži, tako da je sve na kraju proteklo u veseloj atmosferi.

NN: U posljednjoj sezoni osvojili ste četiri trofeja - titulu, Kup Francuske, Liga kup i Superkup. Znači, ni sa rezultatske strane niste mogli da zamislite ljepši oproštaj?

BOJINOVIĆ: Tako je, prezadovoljan sam što iz Monpeljea odlazim kao pobjednik. Možda bi sve bilo ljepše da smo uspjeli da izborimo nastup na fajnal foru Lige šampiona, ali ni ovako nije loše.

NN: Kako ste se rastali od saigrača?

BOJINOVIĆ: Svi su bili uz mene to veče, ali čini mi se da je Vilijamu Akambreu rastanak najteže pao... Dobar je to momak, što bismo mi rekli, legenda.

NN: Sljedeće sezone ćete ponovo igrati u Monpeljeu, ali kao rukometaš Pariza?

BOJINOVIĆ: Potpisao sam sa Parižanima ugovor na dvije godine i mogu reći da sam prezadovoljan uslovima, ali i ambicijama kluba. Šeik koji finansira i fudbalski klub PSŽ rekao je da će budžet u prvoj sezoni biti sedam miliona evra, te da će svake godine rasti za milion. Napašćemo titulu već u prvoj sezoni, to je sigurno.

NN: Ima li još neki poznati igrač koji će sa Vama dijeliti svlačionicu u Parizu?

BOJINOVIĆ: Naravno, iz Atletiko Madrida stigao je jedan od najboljih francuskih igrača Lik Abalo, islandski reprezentativci Robert Gunarson iz Manhajma i Asgeir Halgrimson iz Hanovera, te moj saigrač iz Monpeljea Samuel Honrubija. Ma, imaćemo moćan tim, vidjećete...

NN: Spominje li se ko će biti trener?

BOJINOVIĆ: U igri su dva stručnjaka, oba vrhunska, Zvonimir - Noka Serdarušić i sadašnji trener Šamberija Filipe Garden.

NN: Koga biste Vi voljeli da vidite na klupi?

BOJIONOVIĆ: Svejedno mi je. Nikada nisam imao problema sa trenerima pa neću ni sada.

NN: Sezona je završena, kada dolazaite u Banjaluku?

BOJINOVIĆ: Neću prije decembra. Treba prvo da izaberem stan u Parizu, a u avgustu će mi se desiti nešto naljepše u životu - postaću tata. Vidjećemo kako ću se snaći u toj ulozi...

Žao mu Borca

NN: Borac ponovo nije uspio da osvoji titulu. Šta mislite zbog čega?

BOJINOVIĆ: Prvo moram da kažem da mi je zaista žao što Borac konačno nije ispunio taj cilj. Moje mišljenje je da su se u klubu previše zanosili SEHA ligom, umjesto da su sve karte bacili na prvenstvo BiH i plasman u Ligu šampiona. Šteta, ali nije smak svijeta što Borac nije prvi. Ništa u životu nije lako, tako da mojim Banjalučanima poručujem da ne tuguju već da dignu glave, da rade još više i siguran sam da će osvojiti titulu. Borac je brend, za njega su čuli svi u rukometnom svijetu, a to je nešto što mu niko ne može oduzeti.

Postigao 951 gol

Mladen Bojinović u dresu Monpeljea postigao je 951 gol i na vječnoj listi francuske elitne lige nalazi se na drugom mjestu. Ispred njega je samo Anoa Ajed sa 1.099 pogodaka

Trofeji sa Monpeljeom

Šampion Evrope - 2003.

Šampion Francuske - 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Kup Francuske - 2003, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2012.

Superkup Francuske - 2010, 2012.

Liga kup Francuske - 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije