Rukomet

Borac M:tel-Vogošća: Meč dobijen u svlačionici

Borac M:tel-Vogošća: Meč dobijen u svlačionici
Borac M:tel-Vogošća: Meč dobijen u svlačionici

Utakmicu smo dobili u svlačionici. Izašli smo riješeni da pobijedimo Vogošću Poljine Hills i uspjeli smo, rekao je Dejan Unčanin, pomoćni trener i rukometaš Borac M:tela, koji je trijumfom u trećem kolu Lige za prvaka ostao u trci za šampiona BiH.

Banjalučani, koje zbog suspenzije nije vodio trener Ratko Đurković, su večeras na svom terenu slavili rezultatom 36:21 (14:9). Borac su pratili pehovi, izostanak trenera, povreda Srđana Mijatovića u 18. minutu i isključenje Đorđa Ćelića (30. minut), ali uspjeli su da odigraju odličan meč i upišu važan trijumf. Prvi strijelac bio je Danijel Vukićević sa sedam golova, Mirko Majić i Goran Daničić su postigli po pet golova, koliko i Anes Bečić i Tarik Međić u poraženoj ekipi.

Daničić je istakao da je ekipu motivisao izostanak trenera, ali i priče da je ekipa otpisana iz trke za prvaka.

"Pokazali smo da nismo za otpisivanje. Idemo dalje, do titule", rekao je Daničić, dok je Unčanin istakao:

"Trener nije bio prisutan na klupi, ali je i te kako bio prisutan u mislima svih i svako zna šta treba da radi.

Izašli smo na teren riješeni da pobijedimo i uspjeli smo. Ovih 15 golova razlike je dobro došlo jer može biti bitno u raspletu stanja na tabeli. Isti recept ćemo pokušati primijeniti na narednoj utakmici s Izviđačem. Sve je otvoreno, odavno završnica prvenstva nije bila zanimljivija", rekao je Unčanin, podsjetivši da su pet utakmica ove sezone izgubili s istim sudijskim parom.

Banjalučani će i naredni meč igrati bez trenera Đurkovića, ali u timu će najvjerovatnije biti Mijatović, koji se osjeća dobro nakon što je zadobio blaži potres mozga tokom jednog duela.

Trener Vogošće Goran Tomić kaže da niko ovakvu rezultatsku razliku nije očekivao.

"Želio bih čestitati Borcu. Nadigrao nas je u svim segmentima igre, ali ne potcjenjujući rivala mislim da je ključ poraza u nama. Ovo je najlošija utakmica Vogošće u posljednje dvijetri godine, katastrofalno smo igrali. Psihički smo pali na pet golova prednosti za Borac. Moraćemo napraviti ozbiljnu analizu i vidjeti zašto se ovo desilo, da li zbog umora, nedovoljne psihičke pripremljenosti... Ovo je bio šok za nas, otežali smo sebi put do titule", rekao Tomić.

Vogošća je sada druga sa šest bodova, koliko ima i Izviđač Central osiguranje, koje je sa 31:23 (14:13) pobijedilo Konjuh.

Liga za prvaka

1. Izviđač CO    3    2    0    1    78:71    6

2. Vogošća PH  3    2    0    1    76:78    6

3. Borac M:tel   3    1    0    2    85:79    3

4. Konjuh    3    1    0    2    76:87    3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije