Rukomet

Borac M:tel ubjedljivo poražen od Olimpijakosa u 1. kolu EHF kupa

Borac M:tel ubjedljivo poražen od Olimpijakosa u 1. kolu EHF kupa
Foto: N.N. | Borac M:tel ubjedljivo poražen od Olimpijakosa u 1. kolu EHF kupa

Pred rukometašima banjalučkog Borac M:tela je (ne)moguća misija jer bi u subotu, ako žele u 2. kolo EHF kupa, morali da anuliraju čak devet golova minusa s kojim su se vratili sa gostovanja kod Olimpijakosa (poraženi 21:30) na startu ovog evropskog takmičenja.

Nisu "crveno-plavi" imali sreće pri žrijebu kada im je za rivala u 1. kolu EHF kupa dodijelio šampiona Grčke, koji u posljednje dvije godine igra najbolji rukomet od svog osnivanja. Da stvari budu još teže po izabranike trenera Mirka Mikića, problem s licencama za evropske susrete za četiri pojačanja nije riješen do početka subotnjeg meča u Atini, pa su Nemanja Vučićević, Giljerme Linares, Vukašin Rakocija i Nikola Jeremić, umjesto da igraju, duel u dvorani "Melina Merkuri" posmatrali sa klupe. Dobro su se Banjalučani držali u prvih 30 minuta (12:11 za domaćina), ali je duža i kvalitetnija klupa Olimpijakosa odnijela prevagu. Gostima je u drugom poluvremenu ponestalo svježine, što je grčki tim iskoristio i u "Borik" stiže sa, čini se, nedostižnom prednošću.

"Držali smo se dok smo imali snage, faktički smo imali jednog beka i igrača koji je prošle sezone igrao možda 20 sekundi. Naša igra se 90 odsto gradila na četiri nova igrača, mjesec dana priprema palo je u vodu, a ovi momci će pokazati da su ogromna pojačanja. Neshvatljivo je i poražavajuće, privatno sam veoma razočaran epilogom slučaja sa ova četiri igrača. Živimo u 2019. godini, a dešavaju nam se stvari iz kamenog doba", kazao je Mikić i dodao:

"Pozitivno je što su naša djeca dobila šansu, ponosan sam kako su se borili. Da smo bili kompletni, garantujem da bi bila druga priča."

Najefikasniji u Borcu bio je Milan Dakić s osam golova, dok je sa druge strane Dimitrios Ciras devet puta zatresao mrežu rivala. Srednji bek "crveno-plavih" kaže da nema odustajanja.

"Ne treba da spustimo glavu, u našoj dvorani je sve moguće ako budemo kompletni. Sportisti smo i nikad se nećemo predati. Nadam se da će nam se saigrači priključiti u revanšu i da pokažemo pravu sliku Borca. U Atini smo bili bez četiri važna igrača, što je u ovakvim mečevima i s protivnicima koji u rotaciji imaju skoro cijeli tim velika prednost", kazao je Dakić.

Grčki tim je zbog visoke prednosti već jednom nogom u 2. kolu (a tamo će biti rival rumunska Politehnika), ali trener Olimpijakosa Jorgos Zaravinas kaže da još ništa nije gotovo.

"Devet golova ne znači ništa. Znamo da Borac kod kuće igra pred mnogo navijača koji ga motivišu da igra bolje i zbog toga je bilo važno da u prvom meču dođemo do što veće razlike. Nećemo braniti ovih devet golova, već ćemo ići na pobjedu", rekao je Zaravinas i osvrnuo se na probleme Borca sa sastavom:

"Ne bih volio da sam u koži trenera Mikića. Igrači Borca su se mnogo borili, odlično igrali do kraja utakmice, ali nikada nije dobro da u posljednji čas ostanete bez nekih igrača".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije