Rukomet

Borac i Zvezda sakupili 5.700 KM

Borac i Zvezda sakupili 5.700 KM
Borac i Zvezda sakupili 5.700 KM

Rukometaši Borac M:tela i Crvene zvezde odigrali su u srijedu uveče humanitarnu utakmicu u "Boriku", a slavili su domaćini rezultatom 30:29 (14:13).

Organizatori akcije saopštili su nakon susreta da je sakupljeno 5.700 KM (prodato 1.900 karata), koje će biti uplaćene za liječenje Nenada Jokića iz Bratunca i njegovog prezimenjaka iz Trna, Dalibora. Sedmomjesečna beba Nenad rođen je bez jednjaka i hrani se uz pomoć katetera, dok Dalibor boluje od karcinoma pluća.

"Zadovoljstvo nam je što smo bili dio ove humanitarne priče. Borac je i do sada, u skladu s mogućnostima, pomogao onim kojima je to bilo potrebno, a to će raditi i u buduće. Drago mi je što se u 'Boriku' okupilo ovoliko publike i nadam se da će sa Nenadom i Daliborom biti sve u redu", rekao je Igor Rađenović, trener Banjalučana.

Vladimir Cupara, golman Beograđana, istakao je da je na dan odigravanja utakmice posjetio Dalibora Jokića, koji od malih nogu navija za Crvenu zvezdu.

"Bio sam kod Dalibora u poseti. Želim mu da što pre ozdravi i da ponovo dolazi na naše utakmice", rekao je kapiten Crvene zvezde.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Milan Đukić iz Borca, koji je postigao deset golova. Bio je ovo, ujedno, posljednji meč "crveno-plavih" u 2014. godini. U predigri, juniori Borca bili bolji od vršnjaka iz Crvene zvezde - 27:20.

100

karata za humanitarnu utakmicu koju su odigrali Borac i Zvezda kupio je golman Barselone Danijel Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije