Rukomet

Borac ne da pehar

Borac ne da pehar
Borac ne da pehar

Banjalučki "Borik" ovog vikenda biće domaćin završnog turnira Kupa BiH za rukometaše. Naravno, s obzirom na kvalitet, ali i domaći teren, najveći favorit za osvajanje trofeja, a samim tim i odbranu duple krune iz prošle sezone je Borac M:tel.

Banjalučani sa dosta optimizma očekuju finalni turnir. Rival u polufinalu im je Izviđač, kojeg su nedavno savladali u tri utakmice završnice prvenstva i odbranili šampionsku titulu. Stoga je jasno zbog čega su Banjalučani favoriti pred svojim navijačima. Drugi polufinalni par čine prvoligaš Goražde i zenički Čelik. Postojala je mogućnost da Zeničani ne doputuju u Banjaluku nezadovoljni činjenicom da je domaćin turnira određen žrijebom u Rukometnom savezu BiH. Kandidati za organizaciju bili su Čelik i Borac, a žrijeb je bio naklonjen Banjalučanima. No, ipak su Zeničani odlučili da igraju, jer žele da u sportskoj atmosferi završe ovu sezonu. Da se vratimo terenu i onome što četiri tima čeka u završnici Kupa. Iz Izviđača najavljuju kako u Banjaluku stižu bez bijele zastave, iako su svjesni da će im za plasman u finale trebati idealna utakmica.

"Nema tu previše prostora za neku novu taktičku pripremu za Borac. Nedavno smo odigrali tri utakmice i sve tri izgubili zasluženo. Mislim da će nam prije svega trebati sreće pa da ovoga puta slavimo i plasiramo se u finale Kupa. Uz sreću, moraćemo odigrati i najbolje što znamo. Ne smiju nam se dešavati 'crne minute' kao u doigravanju za prvaka, jer to Borac surovo kažnjava. Dosta toga se treba poklopiti, ali se nadamo da će se to desiti upravo u polufinalu Kupa. Idemo bez predaje da odigramo najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti", kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Za razliku od svog kolege, Igor Rađenović, trener Borac M:tela, svjestan je da turnir dočekuju pod određenim pritiskom, jer gotovo svi očekuju da će njegov tim u "Boriku" proslaviti duplu krunu.

"Prvo moramo pobijediti dva protivnika, pa tek onda proslaviti uspješnu sezonu. Prvi rival nam je Izviđač, s kojim ćemo se sastati četvrti put u kratkom periodu. Očekujem ponovo neizvjesnu borbu. Iako imaju mladu ekipu, sposobni su odigrati na visokom nivou, što su i pokazali u tri susreta s nama. Iako smo sve te susrete dobili, nije bilo nimalo lako. Ukoliko prođemo u finale, mislim da će nam rival biti Čelik. Uz poštovanje ekipe Goražda, smatram da je tu razlika u kvalitetu dosta na strani Zeničana. Biće to dvije teške utakmice u dva dana, ali se nadam da ćemo na kraju zajedno sa našim navijačima proslaviti duplu krunu", rekao je Rađenović.

Prošle godine u finalu Kupa BiH igrali su upravo Borac i Izviđač, a Banjalučani su u Ljubuškom slavili sa 25:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije