Rukomet

Borac pokazao zube

Borac pokazao zube
Borac pokazao zube

Rukometaši Borac M:tela pružili su još jednu dobru partiju u SEHA ligi, ali ona nije bila dovoljna da se savlada kvalitetna ekipa kakva je PPD Zagreb. Banjalučani su poraženi u "Kutiji šibica" sa 25:30 (13:13), a to im je 13. neuspjeh u sezoni.

Utakmica je bila izjednačena sve do 35. minuta, kada je domaćin pojačao ritam i na kraju zabilježio očekivani trijumf. Davorin Vujović je šest puta pogodio mrežu Zagrepčana, Stefan Janković je dodao pet, a po četiri gola postigli su Srđan Trivundža, Branislav Obradović i Milan Đukić. Na drugoj strani Lovro Mihić, Mario Vuglač i Zlatko Horvat bili su najefikasniji sa po četiri pogotka.

"Čestitam ekipi Zagreba na dobroj utakmici i tri boda. Mi smo odigrali vrlo dobro prvih 30 minuta i pet minuta drugog poluvremena, a onda je domaćin uspio da se odvoji. Zadovoljan sam kako su odigrali moji momci, a Zagrebu želim svu sreću u Ligi šampiona", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

I Davorin Vujović je bio zadovoljan izdanjem Banjalučana u prijestonici Hrvatske:

"Čestitam Zagrebu na tri boda i hvala na gostoprimstvu. Više smo se potrošili, jer smo imali tri utakmice u posljednjih osam dana. Zadovoljan sam kako smo odigrali, a to govori i rezultat. Imali smo u prvom poluvremenu tri isključenja, ali uprkos tome smo se držali u egalu."

Veselin Vujović, trener Zagreba, nije štedio komplimente na račun Borca.

"Rekao sam svojim igračima prije susreta da Borac ima odličnu školu rukometa i da je perjanica ovog sporta u svojoj zemlji, te da će nam sigurno praviti probleme. Tako je i bilo. U drugom poluvremenu smo im malo poremetili igru s Mihićem. Zagreb ima veću rotaciju i veći kvalitet, ali pitanje je kako bi se utakmica završila da smo igrali u Banjaluci. Vidjeli smo koliko je Borac dobra ekipa kada je priredio iznenađenje protiv Tatran Prešova", izjavio je legendarni Šapčanin.

Sljedeću utakmicu SEHA lige Borac igra već sutra protiv Metalurga u Banjaluci (20.55).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije