Rukomet

Borac pred titulom

Borac pred titulom
Borac pred titulom

Rukometašice banjalučkog Borca otvorile su pobjednički šampanjac nakon pobjede nad Zrinjskim u odgođenoj utakmici 20. kola Premijer lige BiH iako teoretski još nisu osvojile titulu.

Ekipa trenera Stojana Atlagića slavila je u srijedu naveče na svom terenu sa 22:20 (13:11) i sada ima 57 bodova, koliko i prijedorska Mira. Borac do kraja šampionata treba da odigra na svom terenu sa Knežopoljkom, koja je do sada upisala samo tri pobjede, dok Mira kao gost treba da igra sa Katarinom. Ukoliko Banjalučanke upišu još jedan trijumf, nakon Kupa će osvojiti još jedan trofej, šesti uzastopni u Premijer ligi.

"Prezadovoljan sam jer imamo već jednu titulu, a na putu smo da osvojimo i drugu. Ostalo je još jedno kolo, ali uvažavajući protivnika, tu šansu nećemo propustiti. Mislim da ćemo doći do titule, kojoj smo se potajno nadali cijelu sezonu. Naravno, trebalo nam je malo više napora jer smo na polusezoni imali šest bodova manje od vodeće Mire", rekao je Atlagić.

Borac je vodio gotovo cijelu utakmicu, koju su obilježili nervoza i dosta grešaka na obje strane, a do važne pobjede predvodila ga je Dragana Knežević sa 11 golova. Na golu je odlična bila Anica Gudelj sa 14 odbrana, dok su se na drugoj strani istakle Andrea Prusina sa pet golova i Blaženka Pandža sa 12 odbrana.

"Bili smo u grču, na šta je uticala važnost utakmice. Bilo je dosta grešaka, ali nije manjkalo borbenosti i zalaganja na obje strane. Utakmica je opravdala derbi prvenstva", dodao je Atlagić.

Zvonko Papak, trener Zrinjskog, istakao je da je njegov tim promašio nekoliko zicera u utakmici i dodao:

"Ulog je bio veliki i za nas i za Borac, koji je bio favorit jer je igrao u svojoj dvorani. Bila je ovo prava prvenstvena utakmica i vidi se da smo mi dvije najkvalitetnije momčadi u BiH. Ove godine su oni za nijansu bili bolji, u finalu Kupa u Goraždu za gol, a sada u Banjaluci za dva. Čestitam Borcu na osvajanju titule i Kupa, a moram pohvaliti svoje cure, koje su se borile koliko su mogle. Vidimo se sljedeće sezone."

Utakmici u Banjaluci prisustvovala je Nada Tešanović, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, nekadašnja predsjednica ŽRK Borac, kao i Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije