Rukomet

Crna Gora pobijedila Srbiju

Crna Gora pobijedila Srbiju
Foto: Facebook/Rukometni savez Srbije | Crna Gora pobijedila Srbiju

Reprezentacija Srbije doživjela je poraz od Crne Gore, 30:31 (12:16) u trećem kolu Grupe 6 kvalifikacija za EP.

Rukometašice Srbije povele su samo 1:0 preko Sanje Radosavljević, ali od tada su se za sve pitale gošće iz Crne Gore. Rukometašice Srbije napravile su u prvom poluvremenu previše grešaka za bolji rezultat od 12:16 za gošće.

Nisu Crnogorke briljirale kako mogu, ali su vešto koristile greške, a Anastasija Marsenić, Matea Pletikosić i Dijana Mugoša su vešto kažnjavale rivalke. Da na golu Srbije nije bilo raspoložene Jovane Risović (pet odbrana) možda bi razlika bila i veća u korist rivalki. Sanje Radosavljević i Jovane Jovović su u prvom dijelu sa po tri pogotka bile najefikasnije.

Nisu se predavale rukometašice Srbije, nekoliko puta su uspjevale da stignu do "minus dva", bile su agresivnije i čvršće u odbrani, ali su rivalke uspjevale da se odbrane i po pravilu, preko Matee Pletikosić uspjevale da održe razliku. Sve do 45 minuta kada je Jovana Jovović izjednačila na 22:22 sa igračicom više. Igra u tih 15 minuta u drugom dijelu su sigurno ono što je selektor Uroš Bregar priželjkivao i na čemu je radio sa devojkama.

Gošće iz Crne Gore su ušle u nervozu, napravile su i tehničku grešku jer su imale sedam igračica na terenu, pa je Anđela Janjušević u 48. minutu donijela novo vođstvo Srbije 24:23. Nisu srpske rukometašice imale rješenja samo za Mateu Pletikosić koja je rešetala mrežu i donosila prednost Crnoj Gori, ali su održavale egal sve do samog kraja. Jovana Risović ništa nije uspjela da odbrani, na drugoj strani ni Atingre nije bila ništa uspješnija, ali je uspjela da odbrani dva uzastopna napada na četiri minuta prije kraja i Crna Gora je opet stekla prednost 28:30.

Janjušević je smanjila sa sedam metara na 29:30, a onda je prvu odbranu u drugom dijelu imala i Risovićeva. Janjuševićeva je izjendačila na 30:30, dva minuta prije kraja. Grbićeva je 50 sekundi prije kraja donijela vođstvo gošćama 30:31. Imala je Srbija napad za izjendačenje, međutim Jeleni Jovović je ispala lopta i tu je bio kraj.

U selekciji Srbije Anđela Janjušević je bila najefikasnija osam pogodaka, Jelena Jovović je postigla sedam, a Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenič su po pet puta bile strijelci. Lider kod Crnogorki bila je Matea Pletikosić sa devet golova iz 10 šuteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije