Rukomet

Damir Cipurković: Vjerujem da možemo do krune

Damir Cipurković: Vjerujem da možemo do krune
Foto: Ilustracija | Damir Cipurković: Vjerujem da možemo do krune

Imamo dobar igrački kadar i želim da u ovoj sezoni s trona skinemo ekipu Gruda i titulu prvakinja ponovo vratimo u Tuzlu, izjavio je Damir Cipurković, novi trener rukometašica Jedinstva Atlas Relaxa iz Tuzle.

Kaže da ga svi pitaju zašto se opredijelio da, nakon rada u muškom rukometu, prihvati treniranje rukometašica.

"Prihvatio bih i prije da me neko zvao. Bilo je zanimanja nekih klubova sa strane, ali moje obaveze prema radnom mjestu su me sputavale da odem dalje. Klubovi iz Tuzle i oko Tuzle su druga priča i želim ovdje raditi posao koji dobro poznajem", naglasio je novi trener Tuzlanki.

Igračice Jedinstva, kaže, dobro poznaje, barem one koje su ostale u ekipi. Ističe da je u prošloj sezoni gledao sve utakmice "labudica" u Tuzli i zna koliko mogu.

"Ne poznajem nove igračice, ali vjerujem ljudima iz Uprave da su doveli kvalitetne. Očekujem da nam se pridruže i Armina Isić i Dora Vrdoljak. Za mene je ovo veliki izazov i vjerujem da možemo osvojiti šampionsku krunu", kazao je Cipurković.

Predsjednik Skupštine Zvjezdan Karadžin najavio je da će Jedinstvo Atlas Relax pokušati osvojiti naslov prvakinja BiH, dok u Čelendž kupu nemaju imperativ.

"U tom takmičenju želimo osvjetlati obraz bh. ženskog rukometa. S obzirom na igračice koje smo doveli, vjerujem da ćemo prvi cilj ostvariti, a to je osvajanje titule prvakinja BiH", naglasio je Karadžin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije