Rukomet

Đerona: Preuzimam na sebe odluke u poslednja dva minuta

Đerona: Preuzimam na sebe odluke u poslednja dva minuta
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Đerona: Preuzimam na sebe odluke u poslednja dva minuta

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona sumirao je utiske poslije dramatične utakmice i remija sa Islandom 27:27 na startu Evropskog prvenstva.

Srbija je imala vođstvo 27:24 minut i po prije kraja no nije uspjela da ga sačuva zahvaljujući i nekim lošim rješenjima.

Naredni meč naš tima sa Mađarskom za dva dana, a potom i sa Crnom Gorom.

Selektor Srbije preuzeo je odgovornost zbog remija koji se mogao izbjeći.

"Čestitke Islandu za izuzetan meč, siguran sam da je publika uživala. Čestitke mom timu za 58. minuta. Poslednja dva minuta preuzimam odgovornost na sebe, ne krivim igrače ni najmanje, mogao sam kroz neke promene da reagujem. Možda izgleda kao da smo izgubili bod ali smo ga gledajući sve pre turnira, osvojili. Milosavljev je bio sjajan, odbrana je odradila posao, grešaka je bilo u napadu, problema sa kojima se nosimo (bolest Orbovića), ali na kraju rekao sam igračima usmerite misli na Mađarsku uzimajući u obzir ovih 58. minuta", naveo je.

Nije Španac štedio pohvale na račun svojih igrača koji su se pokazali kao sjajan kolektiv protiv favorizovanih Islanđana, prenosi B92.

"Igrači su uradili fantastičan posao 60 minuta, odlke koje smo donosili u poslednaj dva minuta nisu bile dovoljno dobre, nismo osvojili dva boda, ali na kraju imamo prostora da igramo još dve utakmice i imamo čemu da se nadamo. Psihološki i fizički treba nam vremena da se vratimo. I da lje je sve u našim rukama i to je ono što je najvažnije. Island je fantastična ekipa, kontrolisali smo utakmicu, što se tiče napada svaki igrač je dao nešto i ono što smo tražili to su dobre situacije", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije