Rukomet

Đerona: Sve je i dalje u našim rukama

Đerona: Sve je i dalje u našim rukama
Foto: Tanjug/AP/ Arhiva | Đerona: Sve je i dalje u našim rukama

U manje od minut prosula je reprezentacija Srbije pobjedu protiv Islanda u prvom meču na Evropskom prvenstvu za rukometaše. U drugom kolu ‘’Orlove’’ čeka duel sa Mađarskom koja je u prvom kolu bila ubjedljiva protiv Crne Gore.

‘’Prije nego što smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu kako bismo uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba da se ispravi su napravljeni i sada imamo sastanke pojedinačno sa igračima kako bismo ih zajedno sagledali“, rekao je dan poslije meča selektor Toni Đerona.

‘’Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo, znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo jedan bod što znači da je i dalje sve u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba da se fokusiramo na dobre stvari koje smo uradili“, dodao je on.

Duel sa Mađarskom biće drugačiji i fizički i taktički.

‘’U prvoj utakmici smo igrali sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik – ima još krupnije igrače. Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednjaka koja mogu da mijenjaju tokom utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodati neke od sitnica koje smo vidjeli na utakmici protiv Crne Gore“, poručio je Đerona iz Njemačke.

Srbija i Mađarska svoj meč igraju u nedelju od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije