Rukomet

Đerona: Znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih iskoristimo

Đerona: Znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih iskoristimo
Foto: Facebook/Rukometni savez Srbije | Đerona: Znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih iskoristimo

Šta je urađeno – urađeno je, danas (18.00) Srbiju čeka Island na otvaranju Evropskog prvenstva, selekcija koja nije iz samog svjetskog krema, ali koja ima vanserijske individualce.

Selektor Toni Đerona vjeruje u plasman u drugi krug.

"Naša grupa je najujednačenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama, favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj. Vjerujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa možda najboljim individualnim kvalitetima u napadu. Imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku u igri "jedan na jedan". Dosta trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo", piše "Mozzart sport".

Kvaliteti sa kojima možemo da se suprostavimo su jasni i prepoznatljivi.

"Vjerujem u adekvatnu odbranu, dobru rolu naših golmana i da uz kvalitetan napad koji možemo da pružimo, imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva. Želim da idemo korak po korak i da mislimo samo na svaki naredni susret. Uvjeren sam da, ako budemo igrali najbolje što znamo, možemo da prođemo grupu, a potom i izađemo na crtu najboljim ekipama Evrope".

Nije nezadovoljan španski stručnjak turnirom u Granoljersu iako su upisana dva poraza.

"Ne mogu da budem zadovoljan porazima, ali daleko od toga da smo igrali loše. Imali smo problema pošto moramo da mijenjamo postavu u zavisnosti od toga da li napadamo ili se branimo što protivnici poput Španije i Poljske znaju da kazne. Moramo da poradimo na efikasnosti iz pozicionog napada. Poboljšali smo fizičku spremu, a uspjeli smo i da razigramo sve igrače što je veoma važno. Cilj nam se ne mijenja i nastavljamo da stremimo ka njemu", zaključio je Đerona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije