Rukomet

Doboj domaćin rukometnog turnira

Doboj domaćin rukometnog turnira
Doboj domaćin rukometnog turnira

DOBOJ - U Doboju je danas počeo 46. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2014", koji je otvorio rezidentni koordinator UN u BiH Jurij Afanasijev.

Afanasijev je tokom otvaranja turnira izrazio zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja kontinuitet dobojskog turnira uprkos brojnim teškoćama, te takmičarima poželio sportsku sreću. 

Svečanom otvaranju prisustvovali su i amabasador Češke u BiH Tomaš Sunjog, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca, te brojne zvanice iz sfere politike, kulture i privrede. 

Takmičarski dio turnira započeo je utakmicom "Dervente" i ekipe "Esperance" iz Tunisa. 

U 19.15 časova na teren izlaze ekipe "Irana" i "Azoti Pulavi". Posljednja utakmica prvog takmičarskog dana biće održana između "Tatrana" i "Metaloplastike" u 21.00 čas.

Na ovogodišnjem, 46. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2014" učestvovaće osam ekipa podijeljenih u dvije takmičarske grupe - A i B, koje će prva četiri dana igrati po bod sistemu, a petog dana, 23. avgusta, biće igrani finalni susreti.

Kao prošlogodišnji pobjednik učestvuje ekipa "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Azoti Pulavi" iz Poljske, prvak Turske - ekipa "Bešiktaša", "Esperanca" iz Tunisa, reprezentacija Irana, "Metaloplastika" iz Srbije, te predstavnici BiH - banjalučki "Borac" i "Derventa". 

Sutra od 17.30 časova nastupaju "Azoti Pulavi" i "Borac", od 19.15 časova "Bešiktaš" i "Iran", a u 21.00 čas "Metaloplastika" i "Derventa".

Trećeg takmičarskog dana, u četvrtak, od 17.30 igraju "Esperanca" i "Metaloplastika", od 19.15 časova "Derventa" i "Tatran", a od 21.00 čas "Borac" i "Bešiktaš".

U petak, 22. avgusta, po rasporedu, od 17.30 časova nastupiće "Bešiktaš" i "Azoti Pulavi", od 19.15 časova "Iran" i "Borac" i od 21.00 čas "Tatran" i "Esperanca".

U subotu, 23. avgusta, posljednjeg dana turnira, od 10.00 časova odigrava se utakmica za sedmo mjesto na turniru, od 12.00 časova za peto, a od 18.00 časova igra se utakmica za treće mjesto.

U 19.30 predviđeno je odigravanje utakmice mini rukometa, u 20.30 časova igra se finalna utakmica, nakon čega u 22.15 časova slijedi ceremonija svečanog zatvaranja 46. turnira. 

Usljed otežanih uslova u kojima se Doboj našao nakon poplave u maju,na turniru ove godine ne učestvuje domaćin, Rukometnog kluba "Sloga".

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine i nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije