Rukomet

Fahrudin Melić: Napuštam PSŽ, boli me što ne igram

Fahrudin Melić: Napuštam PSŽ, boli me što ne igram
Fahrudin Melić: Napuštam PSŽ, boli me što ne igram

Iako Fahrudin Melić nastupa za najskuplju ekipu u istoriji rukometa i dijeli svlačionicu s najboljim igračima svijeta (Nikola i Luka Karabatić, Mikel Hansen, Lik Abalo, Danijel Narsis, Igor Vori, Tijeri Omejer...), odlučio je da napusti Pari Sen Žermen.

Bivši rukometaš Bosne, Borca, Zrinjskog, Goražda i Gorenja u Pariz je stigao prije dvije godine, a naredne godine kada mu ističe ugovor promijeniće sredinu.

"Odlučio sam da napustim PSŽ. Na stolu imam dosta ponuda i u stalnom sam kontaktu s menadžerom. Neću daleko, s obzirom na to da ću najvjerovatnije zbog porodice ostati u Francuskoj", potvrdio je za "Nezavisne" Melić, reprezentativac Crne Gore, koji je u dresu Parižana postigao preko 200 golova.

Dok bi mnogim velikim igračima bio san potpisati za "bogataše" iz Pariza, pa i da sjede na klupi, sjajno desno krilo PSŽ-a je otkrio zašto napušta klub iz prijestolnice Francuske.

"Boli me što ne igram u zadnje vrijeme. Ništa se nije promijenilo ni dolaskom novog trenera (Zvonimir Noka Serdarušić). Nisam od onih koji vole sjediti na klupi, bez obzira na novac. Jednostavno želim da igram", priča Melić.

NN: PSŽ u posljednje vrijeme igra dobro, očekivanja su sigurno velika?

MELIĆ: Rezultatski je mnogo bolje nego recimo prije dvije godine. Očekivanja su velika, a kako ne bi ni bila kada je ovo najskuplja ekipa u istoriji rukometa. Pretendiramo na Final Four. Istina imali smo kikseva, ali u posljednje vrijeme se stvari popravljaju.

NN: Reprezentacija Crne Gore je počela pripreme za EP u Poljskoj. Kakvi su dojmovi sa turnira u Hrvatskoj?

MELIĆ: Igrali smo s Makedonijom i Hrvatskom i upisali remi i poraz. Rezultat nije bio u prvom planu, a mogu reći da sam zadovoljan onim kako se radi u našem savezu. Izvršena je smjena generacija, izborili smo Euro i veoma sam sretan zbog toga. U decembru počinje okupljanje i nadam se dobrim igrama u Poljskoj.

NN: Pratite li igre BiH. Mogu li se "zmajevi" dokopati baraža za SP?

MELIĆ: Redovno se čujem sa mnogim prijateljima iz BiH. Tu su mi blizu Toromanović i Malinović, često sam u kontaktu sa selektorom Markovićem, Terzićem... Želim im od sveg srca uspjeh. Gledao sam utakmice protiv Slovačke i Litvanije i sigurno je da BiH po imenima ima najkvalitetniju reprezentaciju. Čak imate veći roster i od Crne Gore. Ipak, treba znati da danas svi ulažu i igraju rukomet. Slovaci su neugodni, kao i Litvanci. Biće neizvjesno posebno u Slovačkoj, ali vjerujem  da ćete izboriti baraž.

NN: Igrali ste u BiH, pratite li dešavanja u klupskom rukometu?

MELIĆ: Pratim i bh. ligu. Drago mi je da se Vogošća pokrenula i priključila Borcu. Žao mi je što je Bosna u takvoj situaciji u kakvoj jeste. Ja im pomažem koliko mogu, ali ne želim da se piše o tome. Sport je inače u teškoj situaciji u BiH, niko ništa ne poduzima da bude bolje i žalostan sam zbog toga. Džaba mi možemo raditi nešto, pisati ukoliko političari ne odluče da pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije