Rukomet

Finalni turnir Kupa BiH za rukometašice: Završnica bez favorita

Finalni turnir Kupa BiH za rukometašice: Završnica bez favorita
Finalni turnir Kupa BiH za rukometašice: Završnica bez favorita

Duelom Zrinjskog i Mire u subotu će početi završni turnir Kupa BiH za rukometašice. Utakmica je na programu u 18 časova, a dva sata kasnije na teren će izaći Borac i domaćin Goražde.

Aktuelne bh. šampionke, rukometašice Borca, na početku sezone su postavile kao jedan od ciljeva osvajanje Kupa.

"Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse za osvajanje Kupa. Ovo je specifično takmičenje, nema favorita, što je pokazao i Kup za rukometaše. U polufinale ulazimo maksimalno ozbiljno. Protiv ekipe Goražda smo igrali nedavno u Premijer ligi i pobijedili sa dva gola razlike, ali nam je protivnik pružio dobar otpor. To je kvalitetna ekipa, očekujemo žestok otpor i tešku utakmicu", rekao je Stojan Atlagić, trener Borca.

Sa optimizmom u Goražde ide uzdanica Borca Armina Marić.

"Oslabljeni smo neigranjem Marijane Bogojević, ali svaka igračica će dati sve od sebe da popunimo tu prazninu i da osvojimo Kup", rekla je Marićeva.

U timu Borca osim Bogojevićeve, koja će zbog povrede koljena pauzirati do kraja sezone, neće biti ni Jelena Zrnić, takođe, zbog povrede.

Ovo je moje treće polufinale Kupa sa Zrinjskim, kaže Papak

"Mi smo domaćini i u turnir ulazimo sa velikim očekivanjima. Nadam se da možemo ostvariti povoljan rezultat u polufinalnoj utakmici i u finalu uz podršku navijača doći do prvog mjesta. Nećemo moći da računamo na povrijeđenu Doru Vrdoljak, ali mislim da s ovom ekipom možemo do trijumfa. Ovo je jedinstvena šansa za ovu generaciju i nadam se da ćemo je iskorisititi", rekao je Samir Šipka, trener Goražda.

Zrinjski je nedavno Miru savladao sa 34:14, ali trener Zvonko Papak smatra da je potreban oprez bez obzira na ubjedljiv trijumf u Premijer ligi.

"Ovo je moje treće polufinale Kupa sa Zrinjskim, a kažu da je treća sreća. Kada pogledam rezultat iz prvenstvene utakmice mi smo favoriti, ali igramo na neutralnom terenu i Kup je specifično takmičenje. Odlučivaće kvalitet, ali i ko bude raspoloženiji i ko bude imao više sreće", istakao je Papak.

Jelena Torbica, "pivot" Mire, rekla je da Prijedorčanke žele da zaborave prvenstveni meč i dodala:

"Želimo da odigramo najbolje što možemo. Uvjerena sam da ćemo sve pokazati maksimum kako bismo se plasirale u finale (nedjelja u 17)."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije