Rukomet

Gol Francuske za produžetak priznat ali nije regularan?

Gol Francuske za produžetak priznat ali nije regularan?
Foto: EHF | Gol Francuske za prodzetak priznat ali nije regularan?

Spektakularnim golom Eloima Prandija u momentu kada je vrijeme već isteklo, rukometaši Francuske izborili su remi 27:27 i produžetak protiv Švedske u polufinalu Evropskog prvenstva.

U produžecima je Francuska slavila pobjedu (34:30) i plasirala se u veliko finale. I koliko god je gol Prandija spektakularan, ispostavlja se da je neregularan, prenosi Sport Klub.

Rukometna pravila kažu da igrač koji izvodi slobodan udarac jednom nogom mora neprestano da dodiruje tlo sve dok ne izbaci loptu iz ruke, dok drugom nogom može da radi šta hoće.

Ali, igrač ne može da mijenja nogu koja mu je stajaća. Ako je podigao desnu nogu sa tla, ne može ponovo da stane na nju i i da podigne levu. A upravo to je uradio Prandi. Kako može da se vidi i na snimku, Prandi je nakratko podigao desnu nogu, a onda ju je spustio na tlo, odrazio se u desno i podigao lijevu nogu.

Lopta je spektakularno ušla u mrežu, ali makedonske sudije Slave Nikolov i Gjorgji Načevski morali su da reaguju i ponište pogodak, navodi Sport Klub.

 

 

S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije