Rukomet

Gorenje preko Voše do finala

Gorenje preko Voše do finala
Gorenje preko Voše do finala

Rukometaši slovenačkog Gorenja izborili su plasman u finale 47. po redu TV turnira šampiona u Doboju i u subotu (20.30) će se boriti za trofej protiv slovačkog Tatran Prešova.

Debitanti na turniru u Doboju, slovenački rukometaši su danas u direktnom duelu za finale nadigrali novosadsku Vojvodinu rezultatom 28:24 (16:11).

Slovenci su sredinom prvog poluvremena stekli "osjetniju" prednost od četiri, pet pogodaka, najviše "plus šest" (15:9, odnosno 16:10), ali su Novosađani uspjeli da na odmor odu sa pet golova "minusa" (16:11).

U nastavku utakmice Novosađani su pokušali da smanje i rezultatski se vrate, u 51. minutu su priprijetili serijom 4:0 smanjivši na "minus tri" (24:21) ali je ekipa Gorenja ipak pokazala da ima mnogo kvalitetniji sastav od predstavnika Srbije, zasluženo izborivši priliku da se bori za trofej TV turnira šampiona u Doboju.

A u finalu ih očekuje dvostruki uzastopni pobjednik turnira, slovački Tatran Prešov, koji je sa tri maksimalne pobjede već u četvrtak "ovjerio" plasman u samu završnicu.

Najbolji kod slovenačkog tima bili su golman selekcije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić sa osam odbrana, Mario Šoštarić je bio najefikasniji sa šest golova, koliko je postigao u taboru "lala" Aleksandar Gugleta.

Četvrtog dana takmičenja u Doboju, još se sastaju Sloga i Antalija (19.15 h), a u posljednjem meču u petak snage će odmjeriti selekcija Saudijske Arabije i banjalučki Borac m:tel (21 h).

Podsjetimo, ove godine obilježava se 50 godina od održavanja prvog rukometnog turnira u Doboju, a ovaj turnir dio je manifestacije povodom obilježavanja 600 godina od prvog pisanog pomena grada Doboja.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije