Rukomet

Hrvatska ispala sa SP

Hrvatska ispala sa SP
Hrvatska ispala sa SP

Već nakon drugog kola Evropskog prvenstva za rukometašice, koje se igra u Mađarskoj i Hrvatskoj, poznata je većina učesnika drugog kruga takmičenja. Najveće iznenađenje desilo se u Grupi C (Varaždin). Domaćin Hrvatska već nakon dva kola ispao je iz igre za prolazak dalje i selidbu u Zagreb.

U prvom kolu Hrvatska je izgubila od Švedske sa 30:32, a u srijedu od Njemačke sa 24:26 i tako ispala iz igre za drugi krug.

Dalje osim Njemica i Šveđanki idu i Holanđanke, koje se u posljednjem kolu sastaju sa Hrvaticama. Nešto zanimljivije je u Grupi D, čiji je domaćin Osijek. U srijedu su vrijedne pobjede ostvarili Crna Gora i Francuska pa će u međusobnom duelu odlučivati o pobjedniku grupe.

Treći putnik u drugi krug iz ove grupe biće poznat nakon ogleda Srbije i Slovačke. Bolji iz ovog susreta priključiće se vodećem dvojcu. U drugom kolu Francuskinje su deklasirale Srpkinje sa 27:16. Zanimljivo, u prvom poluvremenu Srbija je postigla svega tri gola, pa je francuskih 11 bilo dovoljno za plus osam i miran nastavak utakmice. Crnogorke su slavile protiv Slovakinja 28:24. Dan ranije, u utorak, plasman u drugi krug u mađarskim grupama osigurali su Španija i Mađarska iz Grupe A, te Norveška i Danska iz Grupe B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije