Rukomet

Hrvatska razbila Španiju

Hrvatska razbila Španiju
Foto: Tanjug/AP | Hrvatska razbila Španiju

U susretu 1. kola B grupe Evropskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Manhajmu pred 13.293 gledalaca deklasirala Španiju sa 39-29 (18-14).

Hrvatska je fantastično ušla u susret. Odabranici trenera Gorana Perkovca poveli su 5-1, imali su i 11-6, a u 17. minuti i velikih šest razlike (12-6). Prvih 20 minuta igrali su razigrano i efikasno u napadu, te čvrsto u obrani. U završnici prvog dijela malo su pali u igru, što su evropski vicešampioni iskoristili smanjivši do poluvremena na 18-14

Hrvatska je sjajno ušla i u nastavak, otvorila je drugi dio serijom 4-0 za 22-14. U 35. minuti hrvatski rukometaši su imali devet golova viška (24-15), a u 50. minuti i nestvarnih 11 razlike (34-23).

Hrvatsku su do pobjede vukli Ivan Martinović i Mario Šoštarić sa po osam golova, dok je Tin Lučin zabio pet golova. Kod Španaca najefikasniji bili Aleks Gomez Abeljo s osam golova i Augustin Marselo Kasado sa četiri gola.

U prvom susretu iz ove grupe Austrija je pobijedila Rumuniju sa 31-24.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Austrija je u nastavku zaigrala sjajno, u jednom trenutku je imala i osam razlike (31-23), a na koncu je završilo +7.

U drugom kolu Hrvatsku 14. januara očekuje Austrija, dok se u drugom susretu sastaju Španija i Rumunija. Posljednje, treće kolo na rasporedu je 16. januara, a snage će odmjeriti Hrvatska i Rumunija, te Španija i Austrija.

Dvije najbolje reprezentacije iz grupe idu u drugi krug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije