Rukomet

Island pobijedio Crnu Goru poslije drame

Island pobijedio Crnu Goru poslije drame
Foto: Tanjug/AP | Island pobijedio Crnu Goru poslije drame

Drama i pobjeda Islanda nad Crnom Gorom 31:30 (17:15). Ostavili su rukometaši Crne Gore srce na terenu, ali su zbog neshvatljive greške zbog pogrešne izmjene kada su imali loptu pri rezultatu 30:30 ostali i sa igračem manje i porazom sveli šanse za prolaz u domenu teorije.

Kristijanoson je pogodio za 31:30, a Borozan promašio za izjednačenje nekoliko sekundi pre kraja. Crna Gora u poslednjem meču Grupe C igra protiv Srbije.

Poslije burnog početka, dobrih odbrana golmana i egala 4:4, Islanđani su napravili mini seriju od 5:1, poveli 10:5 i prednost su održavali sve do kraja isteka prvog dijela. Uspjeli su rukometaši Crne Gore da u dva navrata dođu do gola minusa, međutim, Guđonson i Kristijanson su svoju selekciju na odmor odveli sa dva gola prendosti 17:15.

Uspjeli su rukometaši Crne Gore da dva puta u nastavku stignu do izjednačenja (22:22, 28:28), čak i da povedu 29:28 na pet minuta prije kraja, ali je Elison vratio prednost Islandu 30:29 na tri minuta prije kraja.

Borozan je na dva minuta prije kraja donio izjendačenje, a Elison pogodio samo prečku. Crna Gora je onda napravila lošu izmenu, Luka Avramović je pogrešio pa je Island imao do kraja meča igrača više.

Kristijanson je pogodio za prednost Islanda 31:30. Crna Gora je imala 40 sekundi da stigne do izjendačenja, udarac Borozana je golman Gustafson odbranio.

Magnuson sa sedam golova i Vidarson sa šest bili su najefikasniji u Islandu, dok su Grbović i Borizan postigli po pet golova za Crnu Goru.

Švajcarci su iznenadili Francuze i uspjeli da odigraju 26:26. Prvo poluvrijeme je najavilo moguće iznenađenje, taj dio je završen u egalu (14:14), da bi Šmit u posljednjem minutu doneo iznenađujući bod.

Rumuni su se držali dobro protiv Španaca sve do 8:8, a onda su je "crvena furija" napravila seriju 6:0 i meč rutinski odrađivala do kraja. Gomez i braća Aleks i David Dušebajev nisu imali mnogo milosti prema rivalu.

(euronews)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije