Rukomet

Izviđač mijenja Odohej u Doboju

Izviđač mijenja Odohej u Doboju
Izviđač mijenja Odohej u Doboju

Rumunska ekipa Odohej otkazala je učešće na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona, koji će od 18. do 22. avgusta biti održan na Stadionu sportskih igara u Doboju, pa je poziv dobio Izviđač.

Alen Petković, član Izvršnog odbora Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, navodi da je rumunski klub, inače osvajač Čelendž kupa Evrope, prije tri dana otkazao učešće pravdajući to činjenicom da su dobili informaciju da im prvenstvo počinje 23. avgusta, dan nakon turnira.

"Poučeni iskustvom iz prošle godine, ove godine smo unaprijed napravili taktiku da imamo spremnu jednu ekipu za rezervu, tako da ekipa koja je bila u rezervi i čekala naš poziv je ekipa iz Ljubuškog, Izviđač, vicešampion BiH, tako da će oni biti osmi učesnik turnira", rekao je Petković i dodao da će uvodnu utakmicu sa domaćom Slogom, umjesto Odoheja, igrati branilac titule, slovački Tatran.

U istoj, Grupi A pored Sloge, Tatrana i Izviđača je i turska Antalija, dok se u Grupi B nalaze slovenački klub Gorenje, novosadska Vojvodina, reprezentacija Saudijske Arabije i šampion BiH, banjalučki Borac. Mladen Dragičević, član Izvršnog odbora turnira, kazao je da vlada veliko interesovanje sudija najvišeg ranga za učešće na turniru, pa će i ove godine na turniru biti tri sudijska para sa EHF licencama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije