Rukomet

Karabatić utišao "Arenu"

Karabatić utišao "Arenu"
Karabatić utišao "Arenu"

Nikola Karabatić, najbolji svjetski rukometaš, dobio je ubjedljivo najviše zvižduka na predstavljanju u zagrebačkoj "Areni", ali to ga nije nimalo omelo da predvodi Barselonu do trijumfa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona.

Katalonci su pred 15.000 navijača u hrvatskoj prijestonici opravdali ulogu favorita, slavili nad PPD Zagrebom rezultatom 25:23 i stigli vrlo blizu plasmana na završni turnir.

"Uvijek mi je čast igrati ovdje, uvijek je lijepo vratiti se u Hrvatsku. Nisam bio tu od finala 2009. Puna 'Arena' i to se na utakmici Lige šampiona može vidjeti samo u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti kako publika navija. To je za svakog rukometaša uvijek sjajan trenutak", izjavio je Karabatić, koji je bio strijelac šest golova u utakmici sa šampionom Hrvatske.

Francuski reprezentativac nije propustio da pohvali ekipu Zagreba:

"Zagreb ima dobar, mlad tim. Vujović ih je dobro postavio, tuku u odbrani i ne boje se. U napadu igraju jednostavno, idu direktno na gol, igraju jedan na jedan, pucaju izdaleka... Imamo dva gola razlike, ali nije još gotovo. Ipak, velika je stvar dobiti prvu utakmicu ovdje gdje su padali PSŽ i Kil. Nećemo potcijeniti Zagreb u revanšu, dobro ćemo se pripremiti. Vidjeli smo i kako igraju u gostima. Nemaju šta da izgube, a takve ekipe su vrlo opasne."

Veselina Vujovića, trenera Zagreba, ne napušta optimizam uprkos porazu:

"Rekao sam momcima u svlačionici da su sada igrački stariji za tri do pet godina. Sada shvataju šta moraju da naprave da bi dobili veliku Barselonu. Naši igrači imaju mnogo više mogućnosti da napreduju od većine ovih igrača Barselone. I tu je snaga ovog kluba."

Zna Vujović koji su uzroci neuspjeha njegovog tima.

"Mislim da nismo bili na onom našem pravom nivou. Snaga Barselone i autoritet su malo sputali ruke i noge mojim igračima. Na kraju smo bili blizu da izjednačimo, možda i pobijedimo, ali se vidjelo da nam nedostaje iskustva", kaže popularni Vuja.

Na pitanje da li je pitanje konačnog pobjednika već riješeno, crnogorski stručnjak je u svom stilu odgovorio:

"Da li ćemo sa bijelom zastavom ići na revanš? To mi se u životu nije dogodilo. Ne bih bio ja kad ne bih vjerovao u prolaz. Moram to da kažem, mislim da možemo dobiti u Barseloni."

Revanš meč na programu je 18. aprila. Ostali parovi četvrtfinala: Subota: Vardar - Kilce (19). Nedjelja: PSŽ - Vesprem (17.30), Pik Seged - Kil (19.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije