Rukomet

"Kauboji" razočarali: Ovo je najgora Hrvatska otkako pratim rukomet

"Kauboji" razočarali: Ovo je najgora Hrvatska otkako pratim rukomet
Foto: Tanjug / AP | Kauboji razočarali: Ovo je najgora Hrvatska otkako pratim rukomet

​Razočaranje. Svi komentari na društvenim mrežama nakon poraza od Islanda vode u tom smjeru, što zorno prikazuju komentari s Facebook profila Sportskih novosti. "Kauboji" su od Islanda izgubili 30:35.

"Bolje da nisu ni Španiju pobjedili i dali nam lažnu nadu", napisao je jedan navijač.

Drugi se nadovezao:

"Žao mi je samo golmanskog tandema Kuzmanović/Mandić, njihova odbrana koja bi im trebala olakšati posao ih je totalno ostavila na streljani cijelo prvenstvo, odlično su branili". "Nikad bolje golmane nismo imali, a nikad gori", na istom tragu bio je i drugi komentar. "Nešto ne štima. Uopšte nije bitno ko igra protiv nas. Bila Rumunija, Španija, Francuska, Island ... mi ćemo 20 lopti izgubiti!", "Najbolje da idu kući. Da se završi muka", nastavili su se komentari.

Poraz od Islanda teško je pao hrvatskim navijačima.

"Katastrofa, bez volje, bez ideje, nemaju u sebi srčanosti, njihov govor tijela govori sve... Ta mladost je trebala sve orati pred sobom, a oni bez poleta", naveo je jedan navijač, a drugi dodao: "Tako je to kad cijelo prvenstvo igraš sa osam igrača, a svi ostali na klupi jedu grickalice".

Pobjeda protiv Španije mnogima je dala nadu i zato su sada reakcije još više takve kakve jesu.

"Nakon prve utakmice protiv Španije, veliko razočarenje!", napisao je jedan navijač. "Osim Španije sve ostale utakmice smo loše odigrali. Fizički, psihički, taktički nismo spremni za turnirski način takmičenja". "Čak i najgora Hrvatska otkako pratim rukomet", nastavili su se razočarani navijači.

Bilo je i ironičnih komentara:

"Još nije sve gotovo, još ima nade za polufinale... Dovoljno je da samo četiri iz naše grupe odustanu od daljeg takmičenja i u polufinalu smo".

Bilo je i defetističkih komentara: "Rukomet nam je potonuo na dno".

Naravno, ni selektor Perkovac nije ostao pošteđen.

"Perkovac treba objasniti zašto nismo ekipa, zašto nemamo nikakvu ideju, zašto smo sa igračem više na čitavom prvenstvu primili više golova nego što smo postigli, zašto igračima nije objasnio da je rukomet timski sport, a ne pojedinačni. Izgledali smo kao da nikad nismo skupa trenirali...".

Selektorovu rečenicu kako preuzima odgovornost neki su dočekali na volej.

"Odgovornost i odlazak, to je preuzimanje odgovornosti".

Neki su zazivali povratak najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog selektora.

"Lino, vrati se i uzmi kvalitetnog mladog pomoćnika".

Ima i onih koji tvrde kako se "Kauboji" vrte u krug.

"I sad kreće najiščekivanija moguća rečenica nakon svakog prvenstva: "Treba napraviti analizu". Da napravimo sto analiza, naša igra godinama je već izlizana repriza. Kraj priče", prenosi "Jutarnji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije