Rukomet

Knežopoljke ostvarile devet pobjeda iz devet utakmica

Knežopoljke ostvarile devet pobjeda iz devet utakmica
Foto: N.N. | Knežopoljke ostvarile devet pobjeda iz devet utakmica

Rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice nalaze se na pola puta do plasmana u Premijer ligu BiH. Nekadašnji premijerligaš i klub s dugom tradicijom, koji datira iz 1964, osvojio je jesenji naslov u Prvoj ligi Republike Srpske s impresivnim skorom od devet pobjeda iz isto toliko utakmica.

U klubu ističu da su ponosni na rezultate i činjenicu da ekipu čine igračice rođene u Dubici, koje su prošle omladinsku školu ovog kluba.

"Ponosna sam na sve djevojke. Nemamo nijednu igračicu sa strane, što je danas rijetkost. To samo pokazuje da se radi o klubu koji je veliki rasadnik talenata. Imamo igračice u svim mlađim kategorijama i one imaju svoja takmičenja, igraju na raznim turnirima i ostvaruju zapažene rezultate", kaže Marica Burazor, predsjednica ovog uspješnog kolektiva.

Čelnica lidera vjeruje kako će seniorke i na proljeće nastaviti sa dobrim igrama, te u konačnici izboriti plasman u elitno društvo bh. rukometa.

"To nam je cilj i vjerujem da ćemo na kraju osvojiti prvo mjesto. Kvalitetan rad Uprave, te drugarska i prijateljska atmosfera koja vlada u našoj svlačionici su osnov dobrog rezultata i nadam se da ćemo nastaviti u tom tonu", ističe Burazorova.

Predvodnica talentovane generacije je Lena Kovačević, kapiten ekipe, koja je ujedno i trener mlađih kategorija Knežopoljke.

"Prezadovoljni smo prvim dijelom sezone, devet pobjeda u devet utakmica je sjajan rezultat. Sve djevojke već jedva čekaju proljeće i da nastavimo pohod ka Premijer ligi", rekla je Kovačevićeva, kojoj je želja da upravo u najvišem rangu završi uspješnu karijeru, te dodala:

"Imamo perspektivnu ekipu u kojoj po godinama odskačem samo ja. Tu su uglavnom djevojke koje idu u srednju školu ili studiraju. Dubica kao grad je pokazala koliko smo talentovano područje. Moram naglasiti i kvalitetni rad u mlađim kategorijama, jer mi, za razliku od drugih, posebno u RS, poklanjamo pažnju mladima."

Inače, najveći konkurent Dubičankama će biti Jedinstvo iz Brčkog, koje zaostaje tri boda.

"Iskreno, još ne razmišljamo u Premijer ligi i idemo korak po korak. Brčanke su nam najveće konkurentkinje. Ukoliko se ne desi neki veći kiks, nadam se da ćemo proći prve kroz cilj", zaključila je Kovačevićeva.

Ukoliko Knežopoljka izbori plasman u elitu, u Kozarskoj Dubici će se od naredne sezone prvi put igrati gradski derbi u Premijer ligi (RK Dubica od prošle sezone nastupa u Premijer ligi).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije