Rukomet

Korak do krune

Korak do krune
Korak do krune

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela stigli su na samo korak od odbrane naslova šampiona BiH.

U drugom susretu doigravanja za ovosezonskog prvaka Banjalučani su slavili u Ljubuškom protiv Izviđača i poveli sa 2:0.

U odličnoj utakmici, koja je bila dosta drugačija od prve u Banjaluci, Borac je pobijedio rezultatom 27:25. Za razliku od prve utakmice, u Ljubuškom su oba sastava igrala dosta čvršću odbranu, a bolje su se snašli favorizovani gosti, iako su "skauti" do 45. minute uglavnom bili u vodstvu.

Prva meč lopta za Banjalučane je u subotu pred svojim navijačima. Treći susret doigravanja igraće se u subotu u 20 sati u dvorani univerzitetskog kampusa.

"Teško se možemo nečemu nadati u trećoj utakmici u Banjaluci. Borac je u ovom trenutku definitivno bolji i prije svega iskusniji od nas. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu i uz to imali podršku navijača, ali mi nismo ništa mogli. Koštale su nas naše crne minute. Prvo kod rezultata 19:16, a potom i kod 21:20 za nas, kada je Borac prelomio susret svojim iskustvom i kvalitetom", kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača, i nastavlja:

"Očigledno Borac jako želi titulu šampiona i mjesto u SEHA ligi naredne sezone. Za njih ulazak u regionalnu ligu znači spas za klub i zaista su nas jako ozbiljno shvatili. U obje utakmice se vidjelo da ništa nisu prepustili slučaju i da su se sjajno pripremili za nas. Nisu nam dali da dišemo. Nemam šta zamjeriti svojim momcima. Naprotiv, dali su sve od sebe, bili su i srčani i borbeni, ali protiv ovako dobrog Borca nismo imali šanse. Ako budu na svom nivou i u trećem susretu, mislim da nemamo tu šta tražiti. Mada moram reći da se nećemo predati, nego ćemo pokušati slaviti i vratiti seriju u Ljubuški."

Najzaslužniji za trijumf Borca bio je sjajni golman Stanko Abadžić sa 16 odbrana. Napad su predvodili Davorin Vujović sa sedam, te Milan Đukić i Mirko Mikić sa po šest golova. Kod domaćina Matej Hrstić je postigao sedam, David Mandić pet, a Josip Ereš četiri gola.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije