Rukomet

"Lavovi" srušili Vesprem

"Lavovi" srušili Vesprem
"Lavovi" srušili Vesprem

Nakon osam kola Lige šampiona za rukometaše, samo jedan tim ima stopostotan učinak. Riječ je o poljskom šampionu Vive Kielceu, koji je u ovoj rundi stigao do tijesne pobjede u gostima kod Pik Segeda i tako ovjerio poziciju broj jedan u Grupi D.

Za razliku od Kielcea, mađarski MKB Vesprem je konačno naišao na dostojnog rivala u Grupi C. Na gostovanju kod Rajn-Nekar Levena, tim našeg Mirsada Terzića nije imao nikakvih šansi. Raspoloženi "lavovi" slavili su s ubjedljivih 32:25. Ipak, ovim porazom Vesprem nije previše ugrozio svoje prvo mjesto i samo veliko čudo u februaru kad se nastavlja Liga šampiona može ih skinuti sa vrha tabele. Čak trojica "lavova" postigla su po sedam golova: Patrik Groecki, Aleksander Peterson i Endi Šmid. Na drugoj strani izdvojio se bekovski dvojac Momir Ilić i Laslo Nađi sa po pet pogodaka. Terzić se nije upisao u strijelce kod Vesprema.

"Odigrali smo odličnu utakmicu i bili smo veoma čvrsti u odbrani. Znali smo brzim kontranapadima kazniti svaku njihovu grešku u napadu, što je protiv timova kakav je Vesprem veoma važno. U prvom poluvremenu i na otvaranju drugog igrali smo na zaista visokom nivou", rekao je Nikolaj Jakobsen, trener njemačkog kluba.

Pobjede Vardara i Monpelijea u osmom kolu riješile su dileme kada su u pitanju četiri putnika u osminu finala iz Grupe C. Otpali su Čehovski medvedi i PL Celje, dok će preostala četiri tima odlučivati o tome ko će sa koje pozicije u top 16.

Slična je situacija i u Grupi B, gdje su Barselona, Kolding, Flensburg i Visla Plok osigurali prolaz, dok su otpali Alingsas i Bešiktaš. U najboljoj poziciji da u preostala dva kola u februaru ovjeri prvo mjesto je "Barsa", koja je neočekivano poražena na gostovanju kod Visle sa 31:34. I dok je u grupama B i C jasno koji će timovi u top 16, u grupama A i D biće jako zanimljivo naredne godine. Istina Kil iz Grupe A, te Kielce i Seged iz Grupe D su sigurni učesnici osmine finala. No, borba za preostala četiri mjesta biće jako uzbudljiva jer su u igri svi timovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije