Rukomet

Milić nije smršao pa morao da ide

Milić nije smršao pa morao da ide
Foto: N.N. | Milić nije smršao pa morao da ide

Srpski golman Strahinja Milić napustio je skopski Vardar, jer nije uspio da ispuni zahtjev stručnog štaba da prije početka sezone smrša, prenijeli su lokalni mediji.

Sportski portali navode da je dva dana nakon početka priprema za ovu takmičarsku sezonu Milić sa Vardarom sporazumno prekinuo saradnju, jer je klub htio da mu smanji platu zbog prekomjerne težine. Ta informacija još nije potvrđena od makedonskog rukometnog šampiona, ali je to potvrdio Milić.

"U toku ljeta trebalo je da smanjim težinu, ali nisam uspio u tome, pa su hteli da mi smanje platu. Klub mi je ponudio novi dogovor, koji mi nije bio prihvatljiv i odlučili smo da se raziđemo. Mislim da je tako najbolje posle svih ovih godina kvalitetne saradnje", rekao je Milić za Spormedia.

Kako se navodi, karijeru će nastaviti u niškom Železničaru "pod palicom" Veselina Vujovića. Ovo nije prvi put da Milić ima probleme sa težinom. Nekadašnji trener Vardara Raul Gonzales suspendovao ga je pred početak sezone 2014/15, ali je Milić nakon toga smršao 20 kg.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije