Rukomet

Nebojša Golić: Blokirani račun glavna briga Borca

Nebojša Golić: Blokirani račun glavna briga Borca
Nebojša Golić: Blokirani račun glavna briga Borca

Ako se nešto u skorije vrijeme ne promijeni na finansijskom planu, odnosno ako nam ne bude odblokiran račun od strane Poreske uprave RS, ne znam kako ćemo dočekati drugi dio sezone, kazao je za "Nezavisne" Nebojša Golić, direktor Rukometnog kluba Borac M:tel.

Golić naglašava da je blokada računa vezala ruke sadašnjoj upravi i dodao da postoji mogućnost da se igrački kadar u januaru potpuno ospe.

"Rekao sam i ponoviću: igrači su najzaslužniji što se klub nije potpuno ugasio, a blokada računa nam predstavlja veliki problem jer nemamo način da im isplatimo plate i zaostale dugove. Situacija je zaista teška, gotovo nepodnošljiva, strpljenje nam je na izmaku i ako se nešto uskoro ne promijeni mogli bismo ostati bez velikog broja rukometaša tokom januarskog prelaznog roka", rekao je Golić.

NN:  Ko u ovom trenutku može da vam pomogne?

GOLIĆ: Borac je gradski klub, znači - s te strane očekujemo, da tako kažem, vjetar u leđa. Apelujem i na Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, da se uključi u rješavanje problema jer je Borac naš najbolji brend, klub koji dostojno prezentuje Republiku Srpsku u Gazprom Južni tok ligi. Ne tražimo mnogo, samo malo razumijevanja jer sami ne možemo da izađemo na kraj s nedaćama koje su nas pritisle.

NN:  Da li je, zaista, zvaničan dug Borca 1,8 miliona KM?

GOLIĆ:  Ta cifra nas je zatekla u klubu, ali moram da naglasim da ona nije tačna. Dug je još veći i zato smo angažovali revizorsku kuću da utvrdi pravo stanje u klubu. Kompletan izvještaj ćemo prezentovati javnosti jer ljudi koji su sada u Borcu ne žele ništa da "guraju pod tepih". Niko od sadašnjih članova Upravnog odbora nije tu gdje jeste zbog lične ili neke druge promocije, već kako bi pomogli klubu da stane na svoje noge.

NN:  Kao što je poznato, "M:tel" je generalni sponzor Borca. Jeste li potpisali novi ugovor s tom kompanijom?

GOLIĆ: Nedavno smo riješili taj problem, dogovorili smo i način isplate, ali opet se vraćamo na ključni problem - blokiran račun. To je kočnica koja nam ne da da ostvarimo sve naše ideje. Tužbe i opomene pred tužbu dolaze svaki dan, a mi zbog blokiranog računa ne možemo ništa da uradimo po tom pitanju.

NN: Primjetno je da se publika vraća u "Borik", da se o Borcu sve više priča u pozitivnom kontekstu. Smatrate li da je publika prepoznala vaše iskrene namjere da klub vratite tamo gdje mu je i mjesto?

GOLIĆ: Moram da naglasim da sam prijatno iznenađen podrškom navijača. Roditelji s djecom sve češći su gosti na tribinama - maskota Borko nam je tu mnogo pomogla. To je nešto što nam daje snagu da istrajemo, iako smo svi već prilično iscrpljeni. Osjećamo i podršku medija, a onda nam nekako bude lakše kad vidimo da nismo sami.

Sudije pokvarile spektakl

U posljednjoj utakmici prvog dijela sezone Gazprom Južni tok lige, rukometaši Borca poraženi su od Meškova u "Boriku" rezultatom 24:32 (17:17). Bio je to još jedan spektakl koji je, na žalost svih ljubitelja rukometa u Banjaluci, pokvario sudijski par Sašo Krkačev i Đoko Kolevski. Makedonski arbitri su sa nekoliko, blago rečeno čudnih odluka izazvali bijes kod domaćih igrača i navijača, pa ih je na kraju susreta policija morala ispratiti do svlačionice. Najefikasniji kod Borca bio je Branislav Obradović sa sedam golova, a po šest su postigli Srđan Trivundža i Nemanja Bezbradica. Kod gostujućeg tima istakao se David Špiler sa devet pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije