Rukomet

Nikšić poželio sreću rukometašima

Nikšić poželio sreću rukometašima
Nikšić poželio sreću rukometašima

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, upriličio je danas prijem za delegaciju RS BiH i još jednom čestitao rukometnim "zmajevima" plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru.

U delegaciji RS BiH bili su Dragan Marković, selektor reprezentacije, Mirza Muzurović, direktor, i Smajo Karačić, generalni sekretar.

"Rezultat koji ste postigli je fantastičan, uzme li se u obzir činjenica da ste nakon baraža bili bolji od selekcije Islanda, koja važi za jednu od najboljih rukometnih selekcija svijeta. Želim vam mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu i nadam se ćete na ovom velikom takmičenju dostojno predstaviti BiH", rekao je Nikšić.

Marković je informisao premijera Federacije BiH o toku priprema za najveću rukometnu smotru na svijetu, naglasivši da će se njegovi izabranici nakon Sarajeva, od 22. do 30. decembra, okupiti u Mostaru, a potom, nakon kraćeg boravka u glavnom gradu BiH, 4. januara otputovati u Katar, gdje će kroz odigravanje turnira brusiti formu za šampionat, saopšteno je iz Pres-službe Vlade FBiH.

"Sigurno ste upoznati sa činjenicom da imamo velikih problema sa povredama nekoliko veoma važnih igrača, ali se nadam da ćemo, i pored toga, uspjeti sastaviti respektibilan tim koji će moći da se nosi s najjačim reprezentacijama na svijetu", istakao je Marković. Bez materijalne i druge pomoći Vlade FBiH ne bi bilo ni ovog uspjeha, naglasili su Muzurović i Karačić, izrazivši još jednom veliku zahvalnost na podršci koju su imali tokom stvaranja ove mlade reprezentacije i njenog daljeg pohoda ka svjetskom vrhu.

"Igrači su to prepoznali i vratili na terenu, a kruna je ovaj plasman na Svjetsko prvenstvo", naglasio je selektor Marković, obećavši da će on i njegovi puleni dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Planetarna smotra počinje 15. januara, a bh. selekcija premijerni nastup imaće dan kasnije protiv Irana. Ostali protivnici u Grupi B su Hrvatska, Austrija, Tunis i Makedonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije