Rukomet

Oslabljeni Borac ide po tri boda

Oslabljeni Borac ide po tri boda
Oslabljeni Borac ide po tri boda

Rukometaši Borac M:tela, drugoplasiranog tima u Premijer ligi BiH, bez nekoliko igrača dočekuju prvi meč u drugom dijelu, koji će igrati u subotu protiv Maglaja.

Duel u Maglaju na programu je od 19 časova, a Borac će nastupiti bez Danijela Vukićevića, Mihaila Stošljevića, Dejana Unčanina i Armana Beširevića.

"Imali smo dosta problema sa povredama i bolestima igrača, nismo sastavili pet dana priprema u kompletnom sastavu, što mi se nikad nije desilo. To mora biti dodatni razlog svima nama da budemo još bolji. Kao i svako gostovanje protiv ekipa iz donjeg dijela tabele biće teško, očekuje nas i paklena atmosfera, ali i mi imamo svoje ciljeve i moramo da pokušamo da nastavimo dobar niz igara iz prvog dijela sezone. Moramo se posvetiti onome u čemu smo bili najbolji, a to je odbrana iz koje su postizani lakši golovi", rekao je Ratko Đurković, trener Borca.

Maglaj će igrati bez Benjamina Čičkušića, kojeg je suspendovao na godinu dana nakon što je zatražio da pauzira ovu polusezonu iz privatnih razloga.

"Maglaj je bolji nego što mnogi misle i nego što pokazuje mjesto na tabeli (deveto mjesto). Namučili su nas dosta na prethodnoj utakmici, a uz to imaju odličnu atmosferu na svom terenu. Ovo je dobra prilika da na takvom gostovanju otvorimo drugi dio sezone sa tri boda. Što se tiče Čičkušića, on je odličan igrač, igrač koji može sam donijeti pobjedu protiv puno boljeg protivnika, ali i 'zakopati' ekipu da izgubi od lošije ekipe. Ne znam kako će Maglaj reagovati na njegov izostanak, ali bez obzira ko bude igrao, moramo ozbiljno pristupiti utakmici", rekao je Damir Efendić, golman Borca.

Đurković smatra da je poraz od Dervente u Kupu RS velika opomena i znak da se tako ne može igrati. Ponovio je da su Izviđač i Vogošća favoriti za titulu, ali i da se njegov tim može umiješati u borbu za trofej.

"Želimo da se ubacimo u borbu za titulu. Mislim da to možemo ako svi budu zdravi, ali ni Serdarušić ni Murinjo ne mogu da obećavaju titule. Želim mir, ne želim sada da razmišljam o tituli, idemo meč po meč", istakao je trener.

Polovično je zadovoljan prelaznim rokom pošto je stigao golman Milan Kosanović, ali nije angažovan pivotmen.

"Moraćemo da improvizujemo sa Duškom Hercegovcem na toj poziciji, a Đorđe Ćelić je ostao sam. Ćelić od januara radi i plašim se da li će moći da iznese čitavo prvenstvo radeći osam sati na poslu", rekao je trener.

Ostali parovi, subota, 19 časova: Derventa - Sloga, Bosna (S) - Prijedor, Goražde - Konjuh, petak: Čelik - Krajina, Zrinjski - Vogošća Poljine Hills. Slobodna je Krivaja.

Hladna dvorana

Veliki uticaj na bolesti i povrede igrača imala je hladna dvorana "Borik", smatraju u Borcu.

"U januaru je u dvorani bilo osam do 10 stepeni Celzijusovih, jer se dvorani nije isporučivala dovoljna količina toplotne energije i pucanje mišića je karakteristično za hladne prostorije, kao i grip", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Dugovi opterećenje

Vladimir Branković, direktor Borca, podsjetio je da je ova uprava naslijedila veliki dug, da je riješila dosta problema, ali da ih ima još.

"Puno se od Borca očekuje, a malo se daje. Grad Banjaluka daje koliko može, ali to mora biti mnogo više da bi Borac bio ono što se očekuje. Država sistemski mora riješiti pitanje finansiranja sporta kroz zakon koji bi motivisao privredu da ulaže u sport. Godišnje od Ministarstva dobijemo 35.000 KM, a ove godine, kako stvari stoje, nećemo dobiti ništa. Mi 97.000 KM izdvajamo za mlađe kategorije. Uz to, naslijedili smo 140.000 KM duga za PDV, on je sada manji od 30.000, a stigla je tužba jednog ugostiteljskog objekata gdje je potrošeno oko 40.000 KM. Oproštena nam je kamata, a dug vraćamo u ratama", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije