Rukomet

Počeo 49. međunarodni TV turnir šampiona "Doboj 2017"

Počeo 49. međunarodni TV turnir šampiona "Doboj 2017"
Foto: Jelena Đurđević | Počeo 49. međunarodni TV turnir šampiona "Doboj 2017"

U Doboju je danas počeo 49. Medunarodni TV turnir šampiona u rukometu na kojem ce do 19. avgusta snage odmjeriti osam klubova iz Francuske, Belgije, Rusije, Slovačke, Danske, Švajcarske i BiH.

U Grupi A su Tatran Prešov, Vintertur, Borac i KV Sasja Grupu B cine  Kolding, Pauk Eks, KV Sasja i Sloga. Takmičarski dio turnira počeo je utakmicom danskog Koldinga i dobojske Sloge a prije toga je održana ceremonija otvaranja turnira koji je u takmicarskom kalendarima Evropske i Svjetske rukometne federacije (EHF i IHF).

Turnir je otvorenim proglasila legendarna Svetlana Ceca Kitić koju je svojevremeno proglašena za najbolja rukometašicu svih vremena. Ona je izrazila zadovoljstvo što je ovo takmicenje postalo najkvalitetniji i najcjenjeniji svjetski rukometni turnir u ovom dijelu Evrope i što ispunjava visoke organizacione i svjetske standarde.

"Drago mi je što sam u Doboju i želim da ovih dana svi uživamo u dobrom rukometu. Neka pobijedi najbolji i ovim proglašavam turnir otvorenim", kazala je Kitićeva.

Generalni pokrovitelj turnira je Grad Doboj a pokrovitelji Savjet ministara Bosne i Herecegovine i Vlada Republike Srpske. Medijski sponzor turnira je RTRS.

"Za ovaj 49. tradicionalni međunarodni TV turnir šampiona smo zaista uspjeli da obezbjedimo evropske timove i prema ocjenama rukoetnih stručnjaka ovo je jedan od najkvalitetnijih turnira do sada. UčInili sm osve da turnir porotekne kako reba i želim da svi zajedno uživamo u majstorima rukometa i neka najbolji pobijedi", kazao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira i dodao da je ovo takmicenje tokom 52 godine postojanja svjetski prepoznatljiv rukometni brend,

Učesnike i sve prisutne na Stadionu sportskih igara u Doboju je juče pozdravila i Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS.,

"Zadovoljstvo i čast je što smo na otvaranju manifestacije koja je imala izuzetan nivo u bivšoj državi a ima ga i danas. Doboj nastoji da taj nivo zadrži i na nama je svima da održimo i očuvamo ovaj turnir. Zbog njegove važnosti ministarstvo ga uvrstilo u manifestacije od posebnog značaja, Rukometaši svojim igrama povezuju sve dijelove planete i ovo treba da bude primjer svima nama. Neka pobijedi sport, fer-plej i prijateljstvo", kazala je Davidovićeva.

Nakon meča Koldinga i Sloge, takmičarski program je nastavljen okršajima Tatran Prešova i Vintertura te Sankt Peterburga i Borac m:tela. Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa CSM iz Bukurešta koja ove godine ne nastupa u Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije