Rukomet

Poraz Srbije na startu

 Poraz Srbije na startu
Poraz Srbije na startu

OSIJEK - Ženska rukometna reprezentacija Srbije porazom je startovala na prvenstvu Evrope pošto je večeras u Osijeku, u 1. kolu D grupe, izgubila od branioca titule, selekcije Crne Gore, sa 22:19 (10:8).

U reprizi polufinala sa prethodnog kontinentalnog šampionata u Beogradu srpske rukometašice nisu uspjele da se revanširaju Crnogorkama za poraz i nakon velike borbe ostale su bez ijednog boda.

Izabranice selektora Saše Boškovića nisu prikazale očekivanu igru, a posebno su imale problema sa realizacijom u napadu. Sve što su uspjele da urade bilo je da povedu na početku susreta i izjednače rezultat u drugom poluvremenu na 12:12, pa je najveći dio utakmice protekao u znaku bolje, kvalitetnije i uigranije crnogorske reprezentacije.

Činilo se da je kod izjednačenja srpski tim mogao da prelomi meč i pređe u vođstvo, ali su uslijedile greške koje su rivalke znale da kazne i od preokreta nije bilo nista uprkos sjajnoj partiji Andree Lekić koja je u drugom dijelu postigla šest golova i bila najefikasniji pojedinac susreta.

Nije, međutim, bilo više raspoloženijih rukometašica u Boškovićevom sastavu, koji je do kraja uspjevao da se približi na minus dva gola (17:15, 20:18), a sve je bilo jasno kada je sjajna Kneževićeva donijela Crnog Gori vođstvo od tri gola u finišu za 21.18.
    
Pored Lekićeve, u srpskoj reprezentaciji istakla se Biljana Bandelijer Filipović sa četiri gola, dok su Crnu Goru do trijumfa predvodile sjajna golmanka Barjaktarović, Katarina Bulatović, Knežević i Lazović sa po pet pogodaka.

U narednoj utakmici srpske rukometašice igraju u srijedu od 18 sati protiv reprezentacije Francuske, dok se Crna Gora od 20.15 sastaje sa Slovačkom.
Ranije danas u prvom meču D grupe Francuska je pobijedila Slovačku sa 21:18 (7:9).
   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije