Rukomet

Prce: Opet uživam u igri

Prce: Opet uživam u igri
Prce: Opet uživam u igri

Nikola Prce, kapiten rukometne reprezentacije BiH, kako se bliži kraj sezone u poljskoj ligi, igra sve bolje.

 Njegov Azoti Pulavi stigao je do polufinala plej-ofa, a jedan od najzaslužnijih za sve bolje igre Azotija je Prce, koji je u dva meča protiv Pogona postigao 22 gola iz 26 pokušaja.

"Igram baš dobro u posljednje vrijeme i ponovo uživam u igri. Ranije kao da je i mene i cijelu ekipu nešto gušilo, sada je potpuno drugačija priča. Kada se razigram, stvarno uživam i teško me je zaustaviti. Igram u super ritmu i nadam se da ću tako nastaviti do kraja sezone. Nijanse će odlučivati, imamo lijepu šansu da u naredne dvije utakmice osvojimo treće mjesto. Bronzana medalja u Poljskoj mnogo bi značila za klub, jer bi to bio najveći uspjeh u posljednjih 20 godina", priča Prce.

Sa Prceom u istom klubu igra još jedan bh. reprezentativac, Kosta Savić, koji ima problema s povredom, ali bi trebalo da je sanira do meča s Bjelorusijom 11. juna. Osim njih dvojice tu je i Marko Tarabokija, koji bi, ukoliko dobije bh. državljanstvo, trebalo da bude veliko pojačanje za naš nacionalni tim.

"Savić ima problema s trbušnim zidom, dosta ga boli, tako se dosta muči u ovom finišu sezone. No, nadamo se da će biti spreman za Bjeloruse. Tarabokija je imao malu povredu leđa, ali je sanirao i vratio se na parket. Mislim da bi njegov dolazak u reprezentaciju bio pravi pogodak. Svaki kvalitetan igrač nam je dobrodošao. Iza sebe ima odličnu sezonu u Poljskoj. On nije klasični srednji bek, koji samo razigrava saigrače. Naprotiv, riječ je o igraču koji ima sjajan šut i može igrati na poziciji srednjeg i lijevog beka. Potpuno je drugačiji tip od Ivana Karačića i Josipa Perića, pa bismo dobili na raznolikosti. U svakom slučaju, nadam sa da će što prije steći pravo nastupa za BiH", kaže Prce.

Prce je svjestan da bh. tim još od Prezident kupa u Kataru ne igra baš najbolje. No, ipak smatra da su on i njegovi saigrači favoriti protiv Bjelorusije 11. juna u Zenici.

"Samo da svi ostanemo zdravi do meča s Bjelorusijom i nastavimo dobro igrati za klubove. Imaćemo i nešto više vremena za pripreme nego pred Litvaniju, što će nam puno značiti. Po kvalitetu Bjelorusija i mi smo izjednačeni. Oni su bili favoriti na svom terenu, sada smo mi u Zenici. Ta utakmica odlučuje ko će na Evropsko prvenstvo, igraćemo pred našom publikom i mislim da nećemo propustiti ukazanu priliku", smatra Prce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije