Rukomet

Predsjednik RK Vogošća Fetah Kadrić: Neigranje Izviđača šteti bh. rukometu

Predsjednik RK Vogošća Fetah Kadrić: Neigranje Izviđača šteti bh. rukometu
Foto: Ilustracija | Predsjednik RK Vogošća Fetah Kadrić: Neigranje Izviđača šteti bh. rukometu

Nakon što su u subotu Sloga i Borac otvorili novu sezonu, večeras će biti kompletirano prvo kolo Premijer lige za rukometaše. Već prva utakmica potvrdila je da će i ova sezona biti neizvjesna i, prema najavama, Borac, Vogošća, visočka Bosna i Zrinjski trebalo bi da imaju glavnu riječ u regularnom dijelu.

Prvo kolo donosi i derbi između Vogošće i Zrinjskog, koji je igrački slabiji nego minulih sezona. U taboru Vogošćana spremni su za dugo najavljivano prvenstvo u kojem će imati velike ambicije. Takođe nisu krili razočaranje zbog činjenice da bh. prvak, Izviđač, neće igrati u regularnom dijelu sezone.

"Imamo visoke ambicije za sami vrh. Nažalost, moram istaći kako nismo zadovoljni odlukama i načinom donošenja propozicija za novu sezonu, jer tim su učinili završnicu takmičenja potpuno nezanimljivom. Nikad nije bilo da plej-of igra prvih sedam ekipa", kaže predsjednik kluba Fetah Kadrić i dodaje:

"Mislim da je krajnje vrijeme da Savez podrži klubove koji igraju u Evropi, a sankcioniše one koji neće da predstavljaju našu državu na evropskim takmičenjima. Oslobađanjem Izviđača od igranja domaćeg prvenstva napravljena je velika šteta bh. rukometu. To je slabljenje prvenstva i na neki način potcjenjivački prema svim klubovima."

Trener Daniel Riđić naglasio je da je njegov tim u srijedu favorit protiv Zrinjskog.

"Uvijek su nam iste ambicije, osvojiti trofej, te u Evropi obezbijediti što bolji plasman. Ekipu Zrinjskog respektujemo, favoriti jesmo, igramo kući i naravno želimo pobjedu", naglasio je strateg Vogošćana.

Bek Mostaraca Nikola Ivanović svoj tim ne svrstava među favorite za titulu.

"U predstojećoj sezoni ima nekoliko favorita za vrh tabele. Mislim da mi nismo među njima, međutim možemo igrati i s njima. Još kad uzmemo u obzir novi sustav natjecanja, mislim da će biti puno iznenađenja, tako da, nikad se ne zna", kaže Ivanović.

Parovi 1. kola, srijeda: Vogošća - Zrinjski (19), Goražde - Gračanica (19), Slavija - Konjuh (19), Bosna Visoko - Maglaj (19), Leotar - Sloga Doboj (19.30), Derventa - Lokomotiva (19). Ranije igrano: Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje - Borac 26:24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije