Rukomet

RK Borac: Moguće i krivične prijave

RK Borac: Moguće i krivične prijave
RK Borac: Moguće i krivične prijave

BANJALUKA - Rukometni klub Borac M:tel neće dozvoliti atak pojedinaca na klub i članove Uprave, koji energijom, sredstvima i vremenom čine da se klub vrati na mjesto koje mu pripada.

Protiv takvih osoba ćemo iskoristiti sva dozvoljena pravna sredstva, pa i podnošenje krivične prijave, navedeno je u saopštenju za javnost banjalučkog kluba.

Saopštenje je stiglo juče, dan nakon što je Stojan Atlagić, član Skupštine kluba i sekretar banjalučkog Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta, rekao da Uprava vodi klub u propast. O eventualnoj krivičnoj prijavi Upravni odbor Borca raspravljaće na narednoj sjednici. Atlagić je, između ostalog, rekao da je greška sada razmišljati o vlastitoj dvorani, posebno ako bi se za novi kredit založile prostorije kluba vrijedne oko 3,5 miliona KM ili prodale, te da klub ne ulazi u projekat koji bi bio vlasništvo pojedinca.

"Prostorije nisu upitne, kredit, za koje su garancija, vraćamo bez kašnjenja. Ideja o izgradnji dvorane datira odavno i nasušna je potrebna rukometnog sporta Banjaluke. Cilj Borca je oslanjanje na igrače iz svoje škole, a osnovni uslov za to su adekvatni uslovi za rad, zato Uprava traži najbolji mogući način da kroz partnerstvo sa drugim institucijama i organizacijama izgradi svoju dvoranu, koja bi dugoročno riješila probleme termina za treninge i stvorila preduslove za dobre rezultate", stoji u saopštenju koje je potpisao direktor Vladimir Branković.

Istaknuto je da su Borcu najveći problem naslijeđeni dugovi, da je prethodne tri godine vraćeno oko 1.200.000 KM duga, od čega je sadašnji UO (imenovan u julu 2015.) vratio 750.000 KM, a da polovina budžeta za ovu sezonu, koji bi trebalo da iznosi oko 700.000 KM, ide za sanaciju duga.

"Zašto pojedinci koriste naš klub u svrhu predizborne kampanje i sakupljanje jefitinih političkih poena? Koje su im namjere? Takođe, vrata Borca su svim dobronamjernim ljudima otvorena i pozivamo sve koji mogu i znaju kako pomoći klubu da dođu i to učine", istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije