Rukomet

RK Borac M:tel pronašao trenera: Trninić na klupi

RK Borac M:tel pronašao trenera: Trninić na klupi
RK Borac M:tel pronašao trenera: Trninić na klupi

Zoran Trninić je novi trener rukometaša Borac M:tela, saznaju "Nezavisne" iz izvora bliskih klubu.

Predsjednik Upravnog odbora Igor Babić razgovarao je, naime, u petak sa Trninićem i tom prilikom je postignut dogovor po kojem će ovaj bivši igrač preuzeti kormilo Banjalučana. Kako saznajemo, zvanična promocija Trninića kao novog trenera biće upriličena naredne sedmice, kada Upravni odbor potvrdi njegovo imenovanje.

Isto tako, treba naglasiti da će Trniniću u radu pomagati proslavljeni rukometaš Nebojša Golić, ali njegova funkcija još nije definisana. Ne zna se, naime, da li će nekadašnji najbolji srednji bek Bundes lige obavljati ulogu pomoćnika šefa stručnog štaba ili koordinatora u stručnom štabu.

Što se tiče igračkih pojačanja, "Nezavisne" saznaju da će u Banjaluku najvjerovatnije stići dva talentovana rukometaša - Damir Delić, desno krilo Izviđač Mi grupe, i Elmir Građan, pivot iz Goražda. Upravo na ovim pozicijama Borac M:tel bio je u deficitu, jer su Milan Đukić i Stanko Sabljić, koji su do sada igrali na tim pozuicijama, uhljebljenje potražili u inostranstvu. Takođe, crveno-plavi dres ponovo bi mogli da zaduže srednji bek Goran Garić, koji je iz Borca otišao u švedski Lugi, ali se zbog zdravstevnih problema vratio u Banjaluku već nakon pola godine, kao i Boris Pucarević, koji je proteklu sezonu proveo u Goraždu. Iz Zrinjskog bi u matični klub trebalo da se vrati Goran Trkulja, a sa pozajmnice iz Prijedora mladi Filip Vranješ. Njegov prezimenjak Vladimir, dugogodišnji stub odbrane Banjalučana, karijeru će nastaviti u redovima španskog Ademar Leona, s kojim bi u naredniih nekoliko dana trebalo da potpiše ugovor na dvije godine.

Od članova ekipa iz prošle sezone sigurno ostaju Srđan Trivundža, Bojan Ljubišić, Mirko Mikić, Nikola Tešić, Igor Mandić, Mirza Haseljić, Stefan Šubara (promijenio prezime u Janković), Đorđe Ćelić i Nemanja Bezbradica. Situacija sa Mariom Blaževićem i Branislavom Obradovićem još je neizvjesna, ali postoji velika vjerovatnoća da obojica ostanu i naredne sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije