Rukomet

RK Borac:mtel ogorčen potezom SEHA lige

RK Borac:mtel ogorčen potezom SEHA lige
Foto: Ilustracija | RK Borac:mtel ogorčen potezom SEHA lige
N.N.

Rukometni klub Borac m:tel ogorčen je nakon što je odlukom vođstva SEHA lige neočekivano ostao bez mjesta u regionalnom takmičenju u sezoni 2017/2018.

Banjalučki klub danas je izdao saopštenje u kojem se navodi:

"RK Borac m:tel, šampion Bosne i Hercegovine, nekadašnji prvak Evrope i jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva bivše Jugoslavije, u najmanju ruku ogorčen je odlukom rukovodstva SEHA Gazprom lige da, i pored ranijih obećanja da će biti učesnik ovog takmičenja naredne sezone, ipak bude izostavljen sa spiska učesnika ovog regionalnog takmičenja. U prethodnom periodu, kroz konstantne kontakte sa rukovodstvom SEHA Gazprom lige, dobili smo obećanja da ćemo biti jedan od timova koji će se takmičiti u narednoj sezoni ove lige, ukoliko ispunimo određene uslove. Ti uslovi, prvenstveno, odnosili su se na obezbjeđenje TV prenosa svih utakmica koji će se igrati u Banjaluci u visokoj HD rezoluciji, što smo dogovorili, kao i jačanje igračkog kadra, na čemu konstantno radimo", navodi banjalučki klub.

Iz Borca ističe da su "na surov način izigrani zbog čega BiH prvi put neće imati predstavnika u ovom takmičenju":

"Naš klub je jedan od osnivača regionalne rukometne lige, za koju je u prve tri sezone plaćao sve obaveze. Ova sramna odluka, nažalost, rezultat je volje i želje pojedinaca da naškode našem klubu i rukometu u BiH i u direktnoj je suprotnosti sa pričom o razvoju i afirmaciji rukometnog sporta na ovim prostorima. Odluka da šampion BiH ne ostvari pravo učešća u narednoj sezoni ovog takmičenja nije udarac samo na RK Borac m:tel, nego i na Rukometni savez BiH, ali i rukomet u BiH u cjelini".

Aktuelni šampion BiH ističe da ova odluka SEHA lige nije vođena sportskim motivima.

"Da izostavljanje našeg tima iz ovog takmičenja nema veze sa sportom, već nekim drugim vansportskim interesima, potvrđuje i spisak ekipa koje će od naredne sezone učestvovati u SEHA Gazprom ligi. Ne želeći nikoga da uvrijedimo, ipak moramo konstatovati da će u ovom takmičenju učestvovati i pojedini timovi koji su daleko od nivoa RK Borac m:tel po svim parametrima, od igračkog kadra i organizacije unutar kluba, do uslova igranja i tradicije i reputacije koju imaju. Na osnovu svega navedenog, ukoliko rukovodstvo SEHA Gazprom lige ne promijeni odluku i ne uvrsti RK Borac m:tel u ovo takmičenje za narednu sezonu, očekujemo da se oglasi generalni sponzor lige, ruska kompanija Gazprom, koja ima prodajne objekte širom BiH, i u skladu sa svojom poslovnom politikom i svojim interesima, utiče na to da se šampion BiH takmiči sa najboljim timovima regije i na taj način interes rukometa stavi iznad interesa pojedinaca", saopšteno je danas iz RK Borac m:tel.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije