Rukomet

Rukometaši Srpske dobili poziv za igre u Kazanju

Rukometaši Srpske dobili poziv za igre u Kazanju
Foto: N.N. | Rukometaši Srpske dobili poziv za igre u Kazanju

Rukometni saveza Republike Srpske dobio je poziv iz Rukometnog saveza Rusije za učešće rukometne reprezentacije Republike Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji na međunarodnim sportskim igrama BRIKS-a.

Zakmičenje će biti održano od 11. do 24. juna u Kazanju. Reprezentacija Republike Srpske predvišeno je da se takmiči u rukometu na pijesku koje se sve više igra u svijetu.

„Obradovao nas je poziv koji smo dobili iz sjedišta Rukometnog saveza Rusije, a to bi bila ujedno i prilika da naša repezentacija učestvuje pod zastavom Republike Srpske na tako velikom takmičenju, kako i zaslužujemo. Bila bi nam velika čast i ponos da naši rukometaši i rukometašice budu dio ovih igara na kojima se, kako smo informisani, očekuje učešće od gotovo 3.000 sportista iz 27 sportova“, rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i dodao:

„Nadamo se da ćemo uspjeti otići u Rusiju, a očekujemo da ćemo za to dobiti podršku kabineta predsjednika kao i ostalih nadležnih institucija, jer sami ne možemo obezbijediti novčana sredstva za tako daleki put“.

Po njegovim riječima bila bi ovo još jedna sjajna prilika za promociju Republike Srpske.

„I sa te strane bilo bi korisno da se pojavimo u Kazanju i da dostojanstveno  promovišemo ne samo rukomet već i našu Republike Srpsku. Koliko je ta promocija korisna najbolje se vidjelo na nedavno održanom turniru u Solunu na kojem su naši mladi rukometaši (2008. godište i mlađi) ubjedljivo osvojili prvo mjesto i na najbolji način predstavili Republiku Srpsku“, dodao je Marinko Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije