Rukomet

Rukometna mladost u Bugojnu

Rukometna mladost u Bugojnu
Rukometna mladost u Bugojnu

Treći put zaredom Bugojno će biti domaćin omladinskog turnira "Rukomet je moja budućnost", kojeg organizuju Bugojno i Rukometni savez Katara, koji snosi troškove učesnika turnira.

Ove godine turnir će se održati od 2. do 5. aprila, a učestvovaće muške U-19 selekcije Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Rusije, Poljske, Slovačke, Katara i BiH. Zanimljivo je da čak pet od osam reprezentacija koje će igrati u Bugojnu narednog ljeta čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Stoga je jasno kakva će biti konkurencija. Ujedno, turnir je odlična prilika da Jasmin Mrkonja, selektor bh. juniora, još jednom provjeri snage s kojima raspolaže u ovom trenutku.

"Čeka nas jako naporan turnir, to nam i treba da osjetimo gdje smo. Odigraćemo četiri utakmice od pet dana i to sve težu od teže. Turnir otvaramo protiv Poljske u četvrtak. Pred nama je definitivno jako težak raspored, zbog čega sam se i odlučio pozvati 19 igrača. Nadam se da ćemo ostvariti barem dvije pobjede. Za naše momke jako je važno da se što češće okupljaju. Već smo imali dva ciklusa priprema i sada s nestrpljenjem čekamo turnir u Bugojnu. U ovoj starosnoj dobi rukometašima je potrebno što više utakmica kakve ih čekaju na ovom turniru, kako bi skupili što više iskustva", smatra Mrkonja.

Za turnir u Bugojnu selektor naših juniora odlučio se pozvati i nekoliko igrača koji igraju u inostranstvu. Tako će u sastavu biti Vladan Lončar (Pik Seged), Eldar Starčević (Gumersbah), Haris Pleh (AEK Atina) i Adnan Sivić (Siscia). BiH će nakon Poljske, s kojom igra u četvrtak, dan kasnije odigrati dvije utakmice, prijepodne sa Katarom, a poslijepodne sa Makedonijom. U subotu će se igrati utakmice za plasman, a finale je na programu u 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije